Criză politică. Premierul Luxemburgului, AVERTISMENT pentru România

Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, aflat în vizită în ţara noastră, îi doreşte României să găsească rapid o soluţie durabilă, pe termen mediu şi lung, la criza politică actuală, pentru a renaşte încrederea investitorilor străini, dar şi pe cea a partenerilor europeni. 

"Vizita mea are loc într-un moment în care ce caută cineva care va investi în ţara dumneavoastră lipseşte şi este vorba de o anumită stabilitate. Trebuie să fiu foarte deschis cu dumneavoastră: este greu să convingi un investitor din ţara mea să vină mâine să investească la Bucureşti, dacă întrebarea este cum va continua politica în România, cine va fi în funcţie, ce va face România. De aceea, vă doresc din tot sufletul, doresc României să găsească o soluţie durabilă şi de stabilitate, care să permită renaşterea acestei încrederi necesare pentru orice investitor care doreşte să vină să se instaleze aici în România. Şi mi-aţi spus că suntem al nouălea investitor astăzi, ştiu că legăturile pot deveni mai strânse", a declarat Xavier Bettel, în conferinţa de presă comună susţinută la Palatul Victoria după convorbirile oficiale avute cu prim-ministrul Sorin Grindeanu. 

Întrebat cum se vede din afară criza politică din România, premierul luxemburghez a spus: "Cred că crize politice există în toate ţările, se întâmplă, important este să vă găsiţi cât mai repede stabilitatea şi să aveţi instituţii care să funcţioneze cu parteneri pe care să ne putem baza la nivel european". 

"Ce vă dorim este să vă găsiţi cât mai repede o soluţie, nu pe termen scurt, ci pe termen mediu sau termen lung pentru ca investiţiile şi încrederea care trebuie să existe între statele partenere, între investitori să fie regăsite. Deci, vă doresc să găsiţi cât mai repede o soluţie care să permită o evoluţie, nu pe termen scurt, ci pe termen mediu şi lung", a afirmat Bettel. 

”Cel mai important lucru într-un stat este funcţionarea instituţiilor şi să nu existe un vid instituţional şi este omologul meu atât timp cât este prim-ministru şi este şeful Guvernului din România, atât timp cât nu este un alt şef al Guvernului numit de preşedinte. Am venit aici să mă întâlnesc cu omologul meu. Au instituţii, au lege, au Constituţie şi am întâlniri cu diferiţi actori ai vieţii politice şi culturale de aici, din România. Cel mai rău ar fi să se lase în urmă un vid”, a subliniat acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel