Criză pe piața nunților din Ungaria. S-au organizat cele mai puţine petreceri din ultimii 9 ani

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Efectele inflaţiei se simt şi pe piaţa nunţilor.

Inflația galopantă afectează puternic și piața de nunți din Ungaria, supraalimentată în ultimii ani de măsurile somptuoase de sprijinire a familiilor luate de premierul Viktor Orban, numărul nunților scăzând la începutul anului 2023 la nivelul minim ultimilor nouă ani, scrie Reuters.

Orban a lansat scutiri de taxe, programe de sprijin pentru locuințe și împrumuturi ieftine în valoare de aproximativ 5% din producția economică pe an pentru tinerii căsătoriți, pentru a stopa declinul demografic al Ungariei, în timp ce se opune cu fermitate imigrației. Măsurile au alimentat un boom în ultimii ani care a ridicat Ungaria în fruntea clasamentului căsătoriilor din Uniunea Europeană, cu 6,9 căsătorii la 1.000 de persoane în 2020, pe baza cifrelor Eurostat.

Nunţile din Ungaria, neatinse de pandemie

Impactul a fost atât de puternic încât sociologii spun că Ungaria a fost singura țară din lume în care numărul de nunți nu a scăzut în timpul pandemiei COVID-19 în 2020. Dar situația pare să se schimbe, Ungaria având prognozată cea mai mare rată medie a inflației din UE, de 16,4% în acest an, pe fondul creșterii prețurilor la alimente, energie și servicii, ceea ce va crește costul nunților și va eroda valoarea măsurilor de sprijin ale lui Orban.

În luna ianuarie, numărul nunților înregistrate în Ungaria a scăzut la 1.230, potrivit datelor preliminare – cel mai mic număr din ianuarie 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel