EXCLUSIV  Criză manuale. Dragnea, mesaj către ministru Pop: Lucrurile trebuiau făcute până acum

Liviu Dragnea a vorbit la interviurile DC News Live despre situația din Educație și scandalul manualelor.

Liderul PSD a vorbit despre faptul că sunt câteva sute de manuale care au câte 4-5 autori, și, implicit, mii de oameni care ar putea fi nemulțumiți de decizia de a centraliza manualele. Totodată, Liviu Dragnea ”și-a permis” să ”emită niște păreri” către ministrul Educației Liviu Pop, precizând că ”aceste lucruri trebuiau făcute până acum”. Dragnea nu consideră o schimbare bruscă oportună, dimpotrivă, ea ar aduce un alt ”prilej de bulversare” care nu e benefic sistemului educațional.

”Eu mi-am permis să emit niște păreri pentru domnul ministru al Educației. L-am rugat să nu uite că principalul obiectiv îl reprezintă educația copiilor. Nu manualul, nu firmele, funcționarii din minister, nici măcar el sau eu. Orice măsură și propunere brutală care aduce alt prilej de bulversare, nu ajută sistemul educațional. Marea problemă pentru România a reprezentat-o faptul că la 15 septembrie ne-am obișnuit să nu avem manuale.

Miza principală era să se găsească soluția ca la 15 septembrie să fie manuale și să se găsească cea mai bună variantă prin care să se stabilească care sunt manualele și care e conținutul lor. Asta trebuie să o faci discutând cu dascălii implicați. Eu cred că poate și ministerul Educației înțelege că este un sistem foarte delicat. Ar trebui mai multă comunicare și așezare. Suntem deja la finalul lui septembrie, lucrurile acestea trebuiau făcute până acum. Am în continuare speranța că lucrurile vor intra în normal și va fi o comunicare serioasă. Marea problemă nu este editarea, ci conceperea și tehnoredactarea manualelor”, a declarat Liviu Dragnea la DC News Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel