Criză majoră în România, ascunsă sub covor. "Iohannis și Cioloș au plecat într-un moment periculos"

Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au plecat în vacanță "într-un moment periculos".

Analistul Mircea Coșea a spus că momentul ales de premier și de președinte este extrem de periculos din cauza situației din România. Profesorul a spus că traversăm o criză pe care o ascundem sub covor: criza din agricultură.

Oamenii fac greva foamei în fața guvernului fără premier

"Vizitele președintelui Iohannis și ale soției sale în străinătate sunt lucruri care se discută de la instalarea sa în funcție. În concediu poate să facă ce vrea, dar problema este alta. În acest moment sunt plecați din țară și domnul președinte și domnul premier. Este o situație geopolitică foarte complicată. Momentul este grav și pentru că traversăm o criză pe care văd că o cam ascundem sub covor. Este criza din agricultură. România poate să piardă enorm în acest an pentru că agricultura este aproapte distrusă din cauza secetei, iar agricultura are o pondere importantă în PIB. Problema gravă este că subvențiile nu se dau. Unii oameni fac greva foamei în fața Guvernului, iar premierul este plecat. Această corelare între cei doi factori importanți ai conducerii țării într-un moment pe care îl consider periculos, este un lucru care mă deranjează", a zis Mircea Coșea la România TV.

[citeste si]

Fermierii au intrat în greva foamei după ce Ministerul Agriculturii nu şi-a onorat promisiunea de a plăti până la data de 15 august subvenţiile pentru animale în valoare de aproximativ 360 de milioane de euro din fonduri europene. Este vorba despre subvenţia pe cap de animal, sprijinul cuplat la ovine şi bovine şi un sprijin care se acordă pe tona de lapte vândut.

Fermierii au cerut demisia ministrului Agriculturii şi a directorului general al APIA, despre care au spus că nu sunt în stare să gestioneze bugetul şi să le acorde drepturile care li se cuvin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel