Criză MAJORĂ în aviaţie. 200 de aeroporturi, în prag de insolvenţă

Sute de aeroporturi din Europa se află în prag de insolvenţă din cauza pandemiei. 

Un număr estimat de 193 de hub-uri europene sunt considerate "aeroporturi în pericol de insolvenţă", susţine ACI Europe, adăugând că acestea contribuie la o activitate economică care creează 277.000 de locuri de muncă şi 12,4 miliarde de euro din PIB-ul european, scrie digi24.ro

Aeroporturile în pericol de insolvenţă sunt în principal mici aeroporturi regionale, cu mai puţin de cinci milioane de călători pe an, a căror închidere ar avea un impact mult mai mare asupra locurilor de muncă locale, a precizat un purtător de cuvânt de la ACI Europe pentru Reuters.

Datorii URIAŞE

 

În paralel, marile aeroporturi europene consumă şi ele lichidităţi într-un ritm nesustenabil, în condiţiile în care primele 20 de aeroporturi europene au acumulat datorii de 16 miliarde de euro, echivalentul a aproape 60% din veniturile lor dintr-un an normal, subliniază ACI.

"Cifrele publicate astăzi oferă o imagine deosebit de sumbră. La opt luni de la începutul crizei, aeroporturile europene îşi consumă lichidităţile pentru a rămâne deschise, iar veniturile sunt departe să acopere costul operaţiunilor, ca să nu mai vorbim de costurile de capital", a declarat directorul general de la ACI Europe, Olivier Jankovec, citat de Agerpres.

Datele ACI arată că traficul de pasageri la aeroporturile europene a scăzut cu 73% în ritm anual în septembrie, cu 172,5 milioane de pasageri pierduţi. Numărul total de pasageri pierduţi începând din luna ianuarie 2020 a ajuns în prezent la 1,29 miliarde.

"La mijlocul lunii octombrie, traficul de pasageri era cu 75% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la o scădere de 80% în cazul aeroporturilor din UE, EEA. Elveţia. Marea Britanie, o traiectorie descrescătoare clară", a spus Jankovec.

ACI Europe reprezintă peste 500 de aeroporturi din numărul total de 740 de aeroporturi din Europa care au pasageri plătitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel