Chirieac: USR vine cu propuneri năstruşnice. Nu ne vom reveni repede!

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat situația României din perspectiva crizei în care ne aflăm.

"Am dubii cu privire la ce se va întâmpla în România"

"În privinţa crizei medicale, eu sunt foarte optimist. Din momentul în care vaccinul ajunge în ţară, avem o mare şansă ca boala să înceteze pe parcursul anului viitor. Cifrele astea cumplite, starea asta de asediu permanent va lua sfârşit. Problema este starea economiei. Dacă Germania îşi va reveni imediat, dacă SUA îşi vor reveni imediat, am dubii cu privire la ce se va întâmpla în România. Nu mi se pare că avem un plan.

PNL, care a condus țara în ultimul an, nu a lăsat nici măcar un proiect de buget. Teodorovici, când a plecat anul trecut în octombrie, a lăsat un proiect de buget pentru anul următor, când PNL a dat jos Guvernul cu PRO România şi ALDE. Acum nu există aşa ceva", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Nu ne vom reveni repede"

"USR vine cu propuneri năstruşnice, un fel de comitet de viceprim-miniștri. Totul axat pe persoane, nimic pe criza economică. Iar în România, cu banii împrumutaţi de Florin Cîțu, românii nu prea au simţit criza, decât cei din mediul privat. În sectorul public, criza nu s-a simţit. În schimb, după alegeri, de anul viitor, criza va străbate întreaga societate românească.

Nu ne vom reveni repede fiindcă întâi trebuie să pornească la 100% Germania, Franţa, Italia - că noi suntem furnizori pentru aceste economii - şi apoi vom porni noi, dacă mai avem cu cine că, între timp, întreprinderile s-au închis, oamenii au plecat în şomaj, şi-au găsit de muncă în ţară sau în străinătate. Este greu să refaci echipele. O întreprindere, dacă o închizi 3-6 luni, nu o mai porneşti la apăsarea de buton. Durează 2-3 ani să o pui din nou pe picioare", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel