Criza ieftinește până și Mercedes-urile la prima mână

Mercedes
Mercedes

Mărcile de lux nu au fost afectate de criza economică, până acum, ba chiar unele au înregistrat o creștere a profiturilor, după 2008. Totuși, segmentul premium începe să aibă probleme, odată ce nu mai poate conta pe calitatea și renumele mărcii și trebuie să scadă prețul.

[caption id="attachment_242449" align="alignleft" width="310"] criza ieftineste mercedes[/caption]

Declinul pieței auto și sărăcirea micilor întreprinzători a determinat compania Mercedes să ofere discounturi de 3.000 de euro la achiziţia unor modele din clasa medie. Renault oferă un discout similar pentru modelul Megane,  în timp ce ofertele Opel şi Ford Motor depăşesc 3.500 de euro în cazul automobilelor compact. Astfel, discounturile oferite luna trecută pe piaţa germană pentru vehiculele noi au fost în medie de 12,2%, cel mai ridicat nivel după 2010, potrivit publicaţiei Autohaus PulsSchlang. Stimulentele nu au reuşit însă să atragă cumpărătorii, astfel că vânzările auto din Germania au scăzut luna trecută cu 11%. Declinul pieţei germane, care reprezintă 25% din piaţa auto europeană, ar putea coborî vânzările de maşini din Europa din acest an la cel mai redus nivel după 1993.

Datorită prezenţei puternice pe piaţa germană, Volkswagen şi Mercedes au rezistat mai bine scăderii vânzărilor din regiune, decât Renault, PSA Peugeot Citroen şi Fiat, până luna trecută. Renault a înregistrat vânzări consistente la gama Dacia, care se adresează unui public cu venituri reduse. Practic, piața se va polariza între mărcile de superlux și automobilele ieftine, cel mai afectate fiind mărcile din segmentul mediu.

Numărul înmatriculărilor de automobile noi a scăzut în UE în luna septembrie cu 10,8%, la 1,09 milioane unităţi, potrivit datelor asociaţiei constructorilor europeni de automobile, ACEA, publicate marţi. În primele nouă luni ale anului, piaţa UE s-a restrâns cu 7,6%, la 9,36 milioane unităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel