Criză Guvern. Tudose, derapaj în direct

Mihai Tudose / Foto: Crișan Andreescu
Mihai Tudose / Foto: Crișan Andreescu

Mihai Tudose a făcut, miercuri după-amiază, câteva declarații în contextul crizei din Guvern. 

„Eu nu cred că e nicio tensiune, fiindcă nu fac decât să-și crească puterea de negociere. E bătăia pe ciolan”, a spus Mihai Tudose, miercuri după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii „Decisiv”.

„Nu pleacă nimeni de acolo! Chiar crede cineva că o să depună USR o moțiune? Depune pe dracu!”, a mai zis Mihai Tudose. 

Întrebat, ulterior, dacă PSD e pregătit să preia guvernarea, Mihai Tudose a spus: „În orice situație! Dar cel mai bine e să preluăm guvernarea prin alegeri anticipate.”

Criză Guvern Cîțu

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului „Anghel Saligny”, a avertizat Dacian Cioloș.

„Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

Amintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a criticat pe liderii coaliției pentru criza din Guvern, spunând că „și-au ales cel mai prost moment: când românii plătesc facturi duble la energie și gaze, iar prețurile au luat-o complet razna”.

„Acești incompetenți aruncă din nou România într-o criză politică majoră doar pentru interesele lor. Din nou, și-au ales cel mai prost moment: când românii plătesc facturi duble la energie și gaze, iar prețurile au luat-o complet razna”, a transmis Marcel Ciolacu, după scandalul la capătul căruia a fost suspendată ședința de Guvern.

Ciolacu apreciază că USR PLUS are două soluții, după ce premierul Florin Cîțu a încercat să forțeze aprobarea proiectului „Anghel Saligny”: „Pentru a nu fi din nou penibili, USRPLUS au doar două soluții: ieșiți de la Guvernare sau semnați moțiunea de cenzură a PSD! Ambele variante înseamnă vot în Parlament! Vreți să contați măcar acum?! Atunci ne vedem în plen, la vot”, a conchis Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel