Criză Golf. Meleşcanu, mesaj pentru ambasadorul Kuweitului

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Kuweitului la Bucureşti, Talal Mansour Alhajeri. Cu această ocazie, i-a transmis "întreaga susţinere a României, atât individual, cât şi în calitate de stat membru al Uniunii Europene, pentru medierea kuweitiană a crizei din regiunea Golfului".

Potrivit unui comunicat MAE, ambasadorul a înmânat ministrului Teodor Meleşcanu invitaţia venită din partea omologului kuweitian, Sabah Khaled Al-Hamad Al Sabah, de a realiza o vizită oficială în această ţară, invitaţie acceptată de şeful diplomaţiei române.

Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor româno-kuweitiene, cu accent asupra perspectivelor de amplificare a dialogului politic şi a cooperării în cadrul organismelor internaţionale. Ministrul român s-a referit la evoluţiile crizei din regiunea Golfului, apreciind demersurile întreprinse de Emirul Statului Kuweit, şeicul Sabah Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, de mediere a crizei prin aducerea părţilor la masa negocierilor şi iniţierea dialogului politic.

Teodor Meleşcanu a folosit acest prilej pentru a exprima "întreaga susţinere a României, atât individual, cât şi în calitate de stat membru al Uniunii Europene, pentru medierea kuweitiană a crizei din regiunea Golfului", precizează MAE. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel