Criză Golf. Meleşcanu, mesaj pentru ambasadorul Kuweitului

Rodica Mitu / 25 iul 2017 / 19:30 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Kuweitului la Bucureşti, Talal Mansour Alhajeri. Cu această ocazie, i-a transmis "întreaga susţinere a României, atât individual, cât şi în calitate de stat membru al Uniunii Europene, pentru medierea kuweitiană a crizei din regiunea Golfului".

Potrivit unui comunicat MAE, ambasadorul a înmânat ministrului Teodor Meleşcanu invitaţia venită din partea omologului kuweitian, Sabah Khaled Al-Hamad Al Sabah, de a realiza o vizită oficială în această ţară, invitaţie acceptată de şeful diplomaţiei române.

Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor româno-kuweitiene, cu accent asupra perspectivelor de amplificare a dialogului politic şi a cooperării în cadrul organismelor internaţionale. Ministrul român s-a referit la evoluţiile crizei din regiunea Golfului, apreciind demersurile întreprinse de Emirul Statului Kuweit, şeicul Sabah Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, de mediere a crizei prin aducerea părţilor la masa negocierilor şi iniţierea dialogului politic.

Teodor Meleşcanu a folosit acest prilej pentru a exprima "întreaga susţinere a României, atât individual, cât şi în calitate de stat membru al Uniunii Europene, pentru medierea kuweitiană a crizei din regiunea Golfului", precizează MAE. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25