Criză franc elvețian: Protest clienți Raiffeisen, banca ia măsuri disperate

Raiffeisen Bank spune că va limita la cinci operațiuni pe zi achitarea creditelor în monede mai mici de un leu, după ce mai mulți români cu credite în franci au protestat plătindu-și ratele în monede.

Datornicii români s-au solidarizat pe un grup de Facebook intitulat "Grupul clienților cu credite în CHF", care a adunat peste 22.000 de membri.

Un grup de 10 clienți a încercat marți să facă depuneri succesive de 1 leu sau mai puțin într-una dintre unitățile băncii din București. Banca a apelat la poliție.

"Nu vor sa ne incaseze banii pe rata! Am stat 1 ora la raiffeisen unirii si nu ne au lasat sa facem plati. Ne redirectionau catre 1 sg ghiseu cica special deschis pt CHF... Am facut reclamatie la ANPC si degeaba. M-au pus sa fac o sesizare in scris. Direct a refuzat sa ne dea ceva in scris ca nu ne ia banii...au chemat si politia care nu a facut nimic...Nu au avut motive,am fost calmi si civilizati. Aveti idei cum sa procedam pe viitor?", scriu debitorii pe Facebook.

Criză datorii. Precedent într-o țară UE care cutremură băncile

În acest context, Raiffeisen Bank spune că a decis să limiteze "depunerile de numerar consecutive, cu scopul achitarii ratelor la toate tipurile de credite, la un numar de cinci operatiuni/zi. Consideram ca fiind de rea-credinta actiunea celor care, pe de o parte, nu discuta cu banca situatia lor concreta, pe de alta parte aleg sa blocheze activitatea atat a bancii, cat si a celorlalti clienti", au transmis miercuri oficialii bancii. Depunerile in numerar se refera doar la cele in monede, interdictia vizand evitarea situatiilor cu potential de conflict, au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii Raiffeisen Bank.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel