Criza economică, transformată în oportunitate. Adrian Câciu: Ăsta e cel mai mare câştig. E un moment istoric

Economistul Adrian Câciu a explicat metoda prin care criza economică generată de pandemia COVID-19 poate deveni o oportunitate pentru firmele din România. 

"România avea o criză a forței de muncă de aproximativ 1 milion de persoane la finalul anului 2019. Paradoxal, România are în acest moment 1 milion de persoane care s-au întors din diaspora. Tot ce trebuie să facă este să realizeze o strategie de integrare a acestei forţe de muncă. Așa transformi criza în oportunitate!", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

Cum poate profita statul 

"Câştig? Minim 25 miliarde lei bani în consum, în primul an. Minim 10 miliarde lei taxe si contributii în primul an. Dar cel mai mare câstig este câștigul de productivitate pentru că oamenii acestia vor produce.

Cu 1 milion de persoane în plus în forța de muncă ocupată, poti avea cu siguranţă creștere de PIB. Dacă mai și abordezi strategic aceasta forţă de muncă, prin reconversie si direcționare catre economia de productie, creșterea economică devine sustenabilă pe termen mediu.

Dar, vedeti voi, acestea nu sunt lucruri pe care să le rezolve piața libera. Piața libera i-a alungat pe acesti oameni în trecut. Nu îi va absorbi acum! Și atunci este nevoie de intervenționsm, sustinere si strategie!

Este un moment istoric iar variantele sunt trei:
a. integrare
b. foamete
c. emigrare", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel