Criză economică în România. Elena Cristian, semnal de alarmă: Sute de mii de locuri de muncă, dispărute

somaj romania
somaj romania

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a tras un semnal de alarmă cu privire la criza economică ce va lovi România în următoarele luni. 

"Toate studiile şi toate datele arată că în perioada următoare criza economică va fi mai profundă decât cea din 2009-2011. Se va manifesta cu totul altfel, dar şi comportamentul românilor a fost cu totul altul faţă de acea perioadă. Dacă în 2008-2009, nu se orientau spre asigurări sau spre economisire, acum comportamentul e diferit.

Lucrurile au evoluat foarte repede, însă. În februarie practic nu se anunţa nimic, autorităţile ne spuneau că nu avem probleme, iar la final de martie deja vorbeam de peste 500.000 de contracte de muncă suspendate, la final de aprilie de peste un milion. Cu siguranţă vor fi efecte în perioada următoare şi vom vorbi de multe locuri de muncă care nu se vor mai reînfiinţa. Să nu uităm că unul din patru români a fost afectat până acum, iar criza economică abia începe. Specialiştii vorbesc de cifre între 500.000 şi 700.000 de locuri de muncă", a declarat Elena Cristian la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel