Criză economică după COVID-19. Ponta: Mii de firme românești, în pericol. Orban, cu tot respectul, a bătut câmpii

Victor Ponta, în studioul DCNews
Victor Ponta, în studioul DCNews

Victor Ponta a despre măsurile anunțate de premierul Orban în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Fostul premier și lider al PSD a atras atenția că după trecerea pandemiei riscăm să ajungem într-o criză economică mai mare decât cea din 2009. Acesta a atras atenția că zeci de mii de firme românești se află în pericol și a taxat acțiunile Guvernului Orban.

„Avem până pe 25 martie zeci de mii de firme românești care au hoteluri, restaurante, agenții de transport etc care dacă nu plătesc până pe 25 martie toate dările la stat, vorbesc de contribuții, de impozite, trimit acasă sute de mii de angajați, iar când va trece coronavirusul, pentru că o să treacă, o să fim în mijlocul unei crize economice mai rea decât în 2009. Guvernul de azi trebuie să facă ceva. Domnul Orban, cu tot respectul, a bătut câmpii o oră și nu a zis nimic despre aceste firme și despre acești oameni. 

Italia, Franța, Spania, deja au adoptat legislație în acest sens. Normal, modificări se fac după consultări cu mediul de afaceri, dar acum e vorba despre firme, toate românești, de angajați români, de 120.000 de români care au venit din Italia, din Spania, care într-o lună-două termină și ei banii cu care au venit de acolo. Măsurile luate azi produc efect peste un anumit timp”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Acesta a solicitat imediat un plan de criză din partea Guvernului Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel