EXCLUSIV  Criză economică. Câciu, semnal îngrijorător: Cine e VINOVAT de ce se întâmplă acum în România. ”Încă n-am făcut importul de recesiune”

Economistul Adrian Câciu a tras un semnal de alarmă în exclusivitate la DC NEWS cu privire la criza economică din România. Acesta spune că abia acum România începe să importe recesiune din exteriorul ţării, iar efectele urmează să fie vizibile. 

"Tabloul nu este unul foarte optimist, pentru că trecem printr-o contracţie severă a economiei. Am întâlnit-o şi acum zece ani, la ultima criză. Dar deosebirile sunt enorme între criza de atunci şi cea de acum, pentru că aceasta nu este o criză economică în sensul reducerii serviciilor şi ofertei şi, în simetrie, a reducerii cererii agregate. Mai îngrijorător este faptul că nu am făcut încă importul de recesiune. Foarte multă lume vorbeşte în aceste luni că alţii sunt întotdeauna de vină. Când ne cade casa, mereu spunem că a fost râul de vină.

După cum vedeţi, foarte multă lume vorbeşte că avem o criză care se datorează exclusiv crizei din Europa. Noi încă nu am făcut importul de recesiune. Începem să îl resimţim, iar ce s-a văzut la deficitul comercial este de fapt semnalul că importăm recesiune, pentru că ne scad comenzile. Deja am pierdut în şapte luni 10 la sută din exporturi. Durează ani să faci relaţii comerciale, pentru a vinde ceva pe piaţa externă. Ca să mă întorc, avem o contracţie economică datorată unor decizii de politică internă", a declarat Adrian Câciu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel