Criza de gunoaie din Alba: Am promisiunea că vor ridica 150 de tone de deșeuri

Criza de gunoaie din Alba: Am promisiunea că vor ridica 150 de tone de deșeuri / Foto: Pixabay
Criza de gunoaie din Alba: Am promisiunea că vor ridica 150 de tone de deșeuri / Foto: Pixabay

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a discutat referitor la problema deșeurilor din oraș. 

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a explicat programul temporar de colectare al deșeurilor menajere, dar și problema punctelor colective, unde societăți comerciale sau firme aruncă deșeurile aglomerându-le.

„Despre situația gunoiului, am promisiunea fermă că azi și mâine cei de la CMID Galda vor lua 150 de tone de pe raza Municipiului Alba Iulia de la operatorul care colectează, de salubritate, sâmbătă fiind o zi mai scurtă, 120, iar luni, 150. Urmează ca luni după-masa să ne auzim. Dacă situația reintră în normal vom vedea cum procedăm din punct de vedere al cantității, dacă nu vom continua cu acest program de livrare către ei, de 150 de tone.

Am început cu societatea de salubritate să strângem toate rampele neconforme și probabil cetățenii au văzut în diverse locuri ale municipiului buldoexcavator și mașini 8×4. Vreau să le terminăm pe toate, indiferent de felul deșeului, să fie ridicate de pe domeniul public.

Apel la cetățeni

Am înăsprit controalele la punctele colective de colectare a gunoaielor, cu Poliția Locală pentru a vedea poluatorii care duc acolo gunoiul și nu ar trebui să îl ducă, de exemplu firme, societăți comerciale, care au contract propriu și care din păcate umple acele eurocontainere din punctele de colectare a gunoaielor din zona de locuințe colective.

Deci, toate aceste măsuri sper să ducă până la sfârșitul săptămânii la deblocarea completă a situației. Este cald, este caniculă, orice zi în care deșeurile menajere stau produc neplăceri și disconfort. În unele zone va trebui să suplimentăm eurocontainerele și fac un apel și la cetățeni și la populație să supravegheze și dânșii, în măsura în care pot, cine și cum aruncă în aceste puncte de colectare.

S-au dat amenzi

Din păcate, sunt oameni sau sunt societăți care profită de acest lucru și vom da amenzi, noi astăzi ne-am dus și în zona de construcții de case, am trimis echipaje de Poliție Locală, avem 3 sau 4 pe care i-am amendat, tocmai datorită faptului că organizarea șantierului și nu e vorba doar de șantierele de anvelopare de blocuri, ci și de altele, la sesizarea cetățenilor, felul în care s-a organizat șantierul sau locul de muncă este plin de deșeuri.

Le-am dat termen să rezolve problema și am dat amenzi, pentru că toate aceste deșeuri, te poți trezi în faptul serii că ajung într-un punct de colectare a unei asociații de proprietari, iar dimineața sunt pline și se aruncă din nou pe jos. Deci, va trebui ca toate aceste lucruri să începem să le controlăm mai bine. Mai avem o rampă destul de mare în zona Lumea Nouă, după talcioc, când terminăm cu rampele neconforme din oraș, vom intra și acolo să terminăm și cu această rampă care are câteva zeci de tone.”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, pentru ZiarulUnirea.ro.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy