Criză coronavirus. Ciuhodaru: Aceste legi pot salva multe vieți

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre criza din spatele coronavirusului.

"Aceste legi pot salva multe vieți"

"Atenție, suntem pe un teren minat. Criza din spatele crizei coronavirsusului: măștile și echipamente de protecție, materialele sanitare sau vaccinurile nu se mai fabrică în România! Propun (din nou) 3 proiecte strategice și urgente pentru toți românii. Aceste legi pot salva multe vieți:

1. Redeschiderea Institutului Cantacuzino și o fabrică românească de materiale sanitare în maxim 1 an- înființarea Companiei Farmaceutice Române.

2. Vaccinuri românești asigurate gratuit și în cantități suficiente pentru toți românii.

3. Introducerea educației pentru sănătate (adoptarea legii Ciuhodaru) ca materie obligatorie de studiu în toate școlile din România. Pentru a fi eficiente regulile elementare de igienă (spălatul pe mâini, igiena tusei și strănutului etc) trebuie cunoscute precum alfabetul sau tabla înmulțirii", a scris Tudor Ciuhodaru pe Facebook

Beneficii pentru români

"Toți românii vor putea beneficia oricând de aceste legi. Ele asigură două lucruri la fel de importante:

1. Intervenție rapidă și corectă pentru a rezolva rapid orice situație similară.

2. Să ne asigurăm că suntem pregătiți oricând pentru o astfel de situație", a mai scris Ciuhodaru.

Ce a cerut Ciuhodaru

"Rețineți:

1. Am cerut ca redeschiderea Institutului Cantacuzino să devină o prioritate și la nivel european și să beneficieze de finanțare corespunzătoare.

2. Soluția mea legislativă a fost adoptată deja în Parlamentul României (după ce a fost depusă de 7 ori!), dar e momentul să accelerăm și la nivel euopean redeschiderea acestui obiectiv strategic nu doar pentru România (în contextul epidemiilor de gripă, coronavirus și rujeolă).

4. O strategie a Comisiei Europene în domeniul farmaceutic va fi realizată până la sfârșiul acestui an iar 10 milioane de euro sunt accesibili și pentru acest demers.

5. Standardul european de calitate în sănătate, pe care l-am propus deja în Parlamentul European, trebuie să devină realitate.

Vreau să fim tratați la Iași, București, Timișoara, Alba Iulia, Oradea la fel ca la Bruxelles. Și nu mă refer doar la tratamentul medical", a scris Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel