Cristoiu: USL are soarta lui Băsescu și Constantinescu

Ion-Cristoiu dc
Ion-Cristoiu dc

Ion Cristoiu preconizează că Uniunea Social Liberală își va eroda treptat capitalul politic, la fel cum s-a întâmplat cu Emil Constantinescu și CDR sau Traian Băsescu și alianța DA.

Jurnalistul scrie într-un editorial pentru Evz despre două episoade din istoria recentă a politicii românești: mandatele de președinte ale lui Traian Băsescu și ale lui Emil Constantinescu. Șeful statului ales în 1996, potrivit lui Cristoiu, contrar celor așteptate și-a risipit capitalul politic cu ”fleacuri”. ”Când a venit clipa măsurilor dureroase, cerute de concretizarea marilor proiecte, micşoarea capitalului politic şi-a spus cuvîntul. Puţin din ceea ce făgăduise ţării Emil Constantinescu şi CDR a devenit realitate”, scrie editorialistul.

A doua mare dezamăgire pentru români, care l-a succedat pe Emil Constantinescu, a fost reprezentată de Traian Băsescu și alianța DA. ”Un alt preşedinte în care românii şi-au pus speranţa a fost Traian Băsescu în 2004. Şi el şi-a risipit însă, în 2005 şi 2006, uriaşul capital politic din 2004 pe fleacuri. Şi cînd a venit momentul concretizării marilor proiecte, capitalul politic reclamat de măsurile necesare, dar dureroase, n-a mai avut proporţiile din 2004”, amintește Ion Cristoiu.

În opinia jurnalistului, USL ”riscă să repete cu repeziciune halucinantă, situațiile CDR și ale Alianței DA”. Superimunitatea parlamentară, certurile dintre PSD și PNL și conflictele dintre liberali contribuie la măcinarea capitalului politic al alianței aflate la guvernare.

Astfel, spune editorialistul, USL va avea nevoie în perioada următoare de un capital politic ”uriaș”, ”pentru a avea de unde să piardă prin măsurile luate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel