Cristoiu: Suspendarea lui Băsescu are trei câștigători

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu a fost inițiată de premierul Victor Ponta prin vocea șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cristoiu scrie că dintr-o eventuală suspendare a președintelui vor avea de câștigat Traian Băsescu, Elena Udrea și, îndeosebi, Victor Ponta.

"Suspendarea lui Traian Băsescu ar reduce campania electorală la confruntarea dintre Traian Băsescu și Victor Ponta. E drept, pentru Traian Băsescu suspendare pică atît de bine că o clipă ai crede că el a pus-o la cale. Deși nu candidează, Traian Băsescu va fi prezent în campanie la modul spectaculos. De regulă, președinții în situația sa – ultimele luni ale mandatului – intră în penumbră fie și pentru că în lumină rămîn candidații la Președinție. Suspendarea, campania pentru Referendum, Referendumul, vor face din Traian Băsescu vedeta campaniei pentru prezidențiale. Traian Băsescu va trece astfel în fruntea Opoziției înainte de încheierea Mandatului. Ceea ce, de altfel, își dorește", scrie jurnalistul pe cristoiublog.ro.

Suspendare Traian Băsescu. Rareș Bogdan: Se încearcă anularea lui Klaus Iohannis

Din toată "tărășenia" vor avea beneficii "candidatul și partidul care se vor plasa în primele rînduri ale bătăliei pentru apărarea lui Traian Băsescu. Altfel spus, Elena Udrea și PMP".

Ca urmare a demersului de suspendare, Klaus Iohannis, candidatul ACL, va fi scos din joc, crede Ion Cristoiu.

"Va cîștiga, indiscutabil, și Victor Ponta, al cărui singur program de campanie e  Jos Băsescu! Pentru că: Alți candidați nu vor mai exista. Klaus Iohannis sau cine îi va lua locul nu-și va putea permite să intre în oastea lui Traian Băsescu, precum Elena Udrea. Elena Udrea poate face un scor bun, chiar foarte bun în aceste condiții, dar nu poate cîștiga președinția. Cîștigătorul va fi Victor Ponta", conchide jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel