Cristoiu: Iohannis e folosit pe post de bulan împotriva lui Tăriceanu

ion cristoiu dece
ion cristoiu dece

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie joi într-un editorial pentru Evenimentul Zilei că primarul Klaus Iohannis a revenit în prim-planul politic, după episodul 2009, ”curățat de rugină”, și, la fel ca atunci, edilul este folosit pe post de bulan împotriva cuiva.

Editorialistul începe prin a reaminti de perioada octombrie 2009, atunci când Klaus Iohannis venea la București pentru a face obiectul ”lucrăturii” numită Grivco, manevrată de Dan Voiculescu și Sorin Ovidiu Vântu. ”Dar, mă rog! varianta cu Klaus Iohannis premier mi se părea posibilă.  Un administrator de urbe e oricum mai bun ca administrator al țării decît un administrator de palavre”, își amintește Cristoiu impresiile sale din acea perioadă.

Înainte ca CCR să se pronunțe cu privire la rezultatul alegerilor din turul al II-lea Klaus Iohannis hotărăște să se retragă acasă, la Sibiu, renunțând la lupta de ”infirmare” a rezultatelor, ce trebuia purtată la umăr la umăr cu Crin Antonescu și Mircea Geoană. Cristoiu spune că la patru ani de la părăsirea scenei principale politice, ”în care n-a făcut nimic deosebit”, Klaus Iohannis a revenit în prim-planul politic, pentru a fi folosit, la fel ca în 2009, pe post de ”bulan”.

”Au trecut de atunci patru ani. În tot acest timp, Klaus Iohannis n-a făcut nimic deosebit. Nu i-a spus nimeni că s-a născut liberal și nu neamț. Iată-l revenind  în prim-planul opiniei publice naționale. A fost curăţat de rugină şi arată ca nou. Dacă-l ciocănești nițel, scoate chiar și un sunet nou. Tot de tablă, firește. Joacă din nou rolul de bulan împotriva cuiva. În 2009, fusese folosit ca bulan împotriva lui Traian Băsescu. Acum e pe post de bulan împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu”, scrie Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel