EXCLUSIV  Cristoiu, din culisele interviului cu Ghiță: e sinistru! Dezvăluirile vor fi devastatoare

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a explicat DCNews cum a ajuns să facă un interviu document cu ”inculpatul fugar” Sebastian Ghiță, la Belgrad și ce dezvăluie materialul filmat în capitala Serbiei.

”M-am întâlnit cu Sebastian Ghiță la hotelul în care am stat. Aveau o sală de conferință. Dan Andronic a fost producătorul interviului, a asigurat logistica, dar nu a intervenit în realizarea discuției, nu are nicio intervenție în ingterviu. M-am pregătit, ne-a spus maestrul Cristoiu, am citit 200 de pagini despre Ghiță, în știu pe dinafară. Tehnica interviului a fost următoarea: am pornit de la înregistrările de atunci și am dezvoltat, am intrat în adâncime, i-am pus alte întrebări legate de subiect. Că se întâlnea cu procurorul șef acasă sau în vie se știe. De ce se întâlneau la vilele SRI, am întrebat? Am pornit de la sindrofiile SRI pentru a scoate informații, dezvăluiri despre alte fapte politice importante din acea vreme. Ghiță a dat multe informații în acest interviu, nu doar despre binom. A spus și lucruri extraordinare despre alegerile prezidențiale, despre 2009 și 2014.

Sunt întrebări pe care le-ar fi pus Comisia SRI, l-am întrebat pe maestrul Cristoiu?

”Comisia SRI se interesează despre ceea ce a făcut SRI. Eu i-am pus lui Ghiță întrebări pe care le-ar pune un istoric al clipei. Un istoric care încearcă să reconstituie momente cheie din mărturiile participanților. Am întrebat, de pildă, dacă antena CIA în România a fost la sindrofiile SRI. Am abordat o  paletă mai largă decât investigația comisiei SRI din Parlament: am întrebat despre situația din PSD, despre alegerile interne, despre bătălia de la prezidențiale, dosarele de la Ploiești, bătălia din PNL, cum a ieșit Firea la primărie...Pot să spun că am văzut cu ochii mei că Sebastian Ghiță nu minte, că are dovezi. Ca un om care știu câte enigme rămân după deceniul Băsescu, al doilea obsedant deceniu, pot să spun că dezvăluirile care vor începe de miercuri sparg gheața, răspund la multe semne de întrebare.

Concluzia este că nu avem nicio treabă cu democrația. Acolo unde vedeam fapte democratice, alegeri, congrese, erau alte forțe de decizie. O concluzie sinistră și melancolică totodată. Rețineți că este vorba despre un om care a avut acces la vârful structurilor de conducere, un om din interiorul cercului de putere ocultă din România. Și în alte țări serviciile secrete folosesc oameni de afaceri în opreațiunile lor, când nu se pot implica direct. Nu putea trimite SRI sau Parchetul un avion în Indonezia, să-l ia pe Nicolae Popa, a dat Ghiță unul privat. Trebuia spartă Realitatea lui Vântu, era nevoie de un om tânăr de afaceri etc. Ghiță recunoaște, spune cum s-au folosit de el, vor fi dezvăluiri uluitoare”, a declarat Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel