Cristina Pocora, PNL: Victor Ponta taie nivelul de trai în fiecare zi

Premierul Victor Ponta taie nivelul de trai în fiecare zi prin guvernarea în interes propriu și de partid, acuză Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al grupului PNL din Camera Deputaților, într-o postare pe blogul personal. 

"Fac apel către Guvernul României, să găsească rapid soluţiile necesare alinierii salariilor tuturor categoriilor de salariaţi din sectorul bugetar, astfel încât aceştia să beneficieze de remuneraţii raportate la munca pe care o prestează. Avem nevoie de o Lege a salarizării unitare funcţională şi nediscriminatorie, nu de amânarea aplicării unor prevederi legislative după bunul plac al PSD, în funcţie de interesele electorale ale acestuia!", a scris joi, Cristina Pocora pe blog, semnalând, totodată, că există angajaţi cu studii superioare, care după o lună de muncă câştigă doar 650 de lei, iar valoarea coşului minim este de aproximativ 1000 de lei.

"Partidul Naţional Liberal consideră că salariile tuturor bugetarilor trebuiau mărite pentru anul 2015", precizează deputatul PNL, atrăgând atenția că Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a fost adoptat de majoritatea PSD din Camerei Deputaţilor, deşi acesta prevedea majorarea salarială doar pentru anumite categorii socio-profesionale.

De ce PNL nu a votat  OUG 83/2014

"Să nu mărești toate salariile în contextual în care tu singur spui că ai de 3 ani creștere economică, să nu mărești toate salariile în contextual în care toate preturile au crescut, înseamnă să tai nivelul de trai, înseamnă guvernare împotriva cetățenilor, înseamnă guvernare pentru sine și pentru PSD", notează Pocora, acuzând guvernul Ponta de demagogie.

"PNL susține cu două mâini majorarea salariilor cadrelor didactice, a cadrelor medicale, a celor care lucrează în asistentă socială dar în același timp subliniem demagogia guvernului Ponta, care vine în campanii electorale și încearcă să amăgească oamenii, încurajând nemulţumirile sociale şi promovând discriminarea între diversele categorii de personal bugetar", adaugă deputatul PNL, nemulțumit că "cei din administraţia publică nu au fost la fel de norocoşi şi nici cei 60.000 de elevi care nu beneficiază de finanţarea de bază, deoarece termenul finanţării per elev a fost prorogat. Totodată, prin acestă ordonanţă a fost interzisă acordarea tichetelor de masă, a primelor şi a altor bonificaţii, în condiţiile în care instituţiile realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii".

"Este adevărat că Victor Ponta nu a taiat salarii printr-un act normativ, dar taie nivelul de trai în fiecare zi prin guvernarea în interes propriu și de partid. Acestea sunt motivele pentru care Grupul Parlamentar al PNL s-a abţinut la votul pentru aprobarea acestei ordonanţe de urgenţă!", conchide Cristina Pocora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel