Cristina Pocora nu vrea pensie specială. "PSD să mărească alocațiile"

Cristina Pocora
Cristina Pocora

Deputatul PNL Cristina Pocora a transmis, marți, PSD-ului că ar trebui să majoreze în primul rând alocațiile copiilor, nu pensiile parlamentarilor. 

Cristina Pocora a anunțat că liberalii nu susțin proiectul de lege privind reintroducerea pensiilor speciale pentru deputați și senatori.

"PSD dorește reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, pensii al căror cuantum va fi între 1.200 și 4.400 de lei și care vor fi cumulate cu pensiile normale. Este foarte adevărat că indemnizațiile și pensiile parlamentarilor români sunt cele mai mici din Uniunea Europeană. În același timp, însă, trebuie spus că la nivelul Uniunii Europene media alocației de stat pentru copii este de 210 euro, în vreme ce în România alocația unui copil este de doar 9 euro, cifră care plasează țara noastră în coada listei la nivel mondial. Dacă tema pensiilor parlamentarilor este necesară și impune o rezolvare, atunci cel puțin la fel de necesară, dar mai urgentă este mărirea alocației pentru copii", a precizat Cristina Pocora într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres

"Prin urmare, cer majorității controlate de PSD ca, pe lângă legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, să promoveze și creșterea alocației pentru toți copiii la 200 de lei", a precizat Cristina Pocora, care a adăugat că PSD dă dovadă de duplicitate, după ce anul trecut a transmis că nu susține majorarea pensiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel