Cristina Guseth, afirmații alarmante. Pe cine susține Liviu Dragnea în Parlament

Cea propusă pentru Ministerul Justiției în Guvernul Dacian Cioloș, Cristina Guseth, director al Freedom House România, desființa USL la un an după ce liderii PNL și PSD au organizat referendumul pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu. 

Iată câteva pasaje din declarațiile făcute de Cristina Guseth, într-un interviu pentru ziare.com, la un an de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu: 

- Anul trecut (n.r. 2012) a fost o mineriadă în plan juridic, altfel spus o încercare de lovitură de stat pusă la cale de către guvernul USL.

- Cel mai grav mi s-a părut manipularea cinică și ticăloasa a oamenilor care nu aveau cultură democratică și juridică pentru a înțelege în amănunt ceea ce se întâmplă. 

- În ciuda propagandei uriașe și a indiciilor clare de fraudă la referendum electoratul a refuzat să legitimeze lovitura de stat. Îmi amintesc de disperarea susținătorilor puciului contra statului de drept, de acuzațiile pe care le aduceau alegătorilor pentru că nu s-au mobilizat la vot.

- Cred ca au fost unii politicieni/indivizi disperați care au făcut un efort uriaș financiar pentru a reuși suspendarea și care nu s-ar fi dat în lături de la nimic. Am văzut într-o primărie de sat de munte cantitați uriașe de afișe și fluturași. Trăgeau cu tunul în vrabiuțe...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel