Cristian Rizea renunță la cetățenia română

Cristian Rizea renunță la cetățenia română
Cristian Rizea renunță la cetățenia română

Fugarul Cristian Rizea renunță la cetățenia română. 

Fugarul Cristian Rizea a depus o cerere prin care renunță la cetățenia română. Fostul deputat susține că la luarea deciziei a cântărit și hotărârea definitivă de condamnare la închisoare pe care, spune acesta, nu o recunoaște ca fiind "legală și temeinică".

”Subsemnatul, RIZEA CRISTIAN, cetățean român, născut la dată de 12.04.1969, în municipiul Galați, jud. Galați, fiul lui Luigi și Maria, (...) formulez prezenta cerere de renunțare la cetățenia română în temeiul dispozițiilor art. 24 și urm. din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, republicată, cu modificările ulterioare", se arată în documentul oficial, scrie Realitatea.net

În cererea sa, Rizea își explică decizia și spune că la baza acesteia stă faptul că a fost condamnat la închisoare, decizie pe care el o consideră nedreaptă. Fostul deputat susține că va apela și la instanțele superioare dacă cererea de renunțare la cetățenia română nu îi va fi aprobată.

"Faptele expuse, culminând cu hotărârea definitivă de condamnare la închisoare, pe care nu o recunosc drept legală și temeinică, m-au determinat, după o lungă și matură chibzuință, să formulez prezența cerere de renunțare la cetățenia  română. Hotărârea mea este de nestrămutat, fiind hotărât, dacă va fi cazul, să mă adresez inclusiv instanțelor internaționale pentru apărarea și protecția drepturilor omului.", încheie Cristian Rizea. 

Reamintim că fugarul Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, în martie 2019, de Înalta Curte de Casație şi Justiție de la București, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani şi influențarea declarațiilor. În luna noiembrie a anului trecut Rizea fusese reținut de către autoritățile de la Chișinău, în vederea extrădării. Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova în acea perioadă, i-a retras cetățenia moldovenească. Cristian Rizea a cerut azil politic și după ce a stat reținut mai multe zile, a fost eliberat. El nu a mai fost extrădat în România.

Recent, Rizea a anunțat că va candida la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel