Cristian Rizea: Departamentul Românilor de Pretutindeni nu sprijină promovarea identității românești în diaspora

Cristian Rizea
Cristian Rizea

Organizația PSD Diaspora acuză Departamentul Românilor de Pretutindeni pentru neimplicare în sprijinirea proiectelor care pun în evidență identitatea românilor, instituția funcționând tot după principiul „culoarea politică, în speță cea portocalie, primează”.

Departamentul Românilor de Pretutindeni ar trebui să sprijine anual proiecte care pun în evidență identitatea românească și vin în sprijinul românilor care locuiesc în afara granițelor țării. Însă și aceste aprobări se fac tot în funcție de clientela politică, se arată în comunicatul PSD Diaspora.

Proiectele inițiate de asociațiile românești din diaspora sunt frecvent refuzate de DRP, întărind astfel lipsa de profesionalism pe care cei de la guvernare o aplică negreșit în modul lor de a conduce! Din păcate aceste instituții sunt în continuare conduse de oameni incompetenți și care habar nu au de problemele pe care românii le întâmpină în diaspora!

Într-un guvern USL vă asigur că nu vor exista discriminări în ceea ce privește finanțările proiectelor asociațiilor românești așa cum, din pacate, se întâmplă acum! Vă asigur că asociațiile românești, care organizează acțiuni în sprijinul comunităților românești din străinătate, vor fi sprijinite fără discriminări politice sau de altă natură şi că perioada de depunere a proiectelor nu va fi exclusiv în perioada sărbătorilor de iarna (15 decembrie – 31 ianuarie), așa cum procedează actualul guvern, tocmai pentru ca majoritatea asociațiilor românești să nu poată depune proiectele, și astfel fondurile gestionate de DRP să ajungă la asociațiile clientelei PDL, fără prea multă birocrație! Cu toate acestea, sunt exemple nenumărate de asociaţii româneşti “clientelare” care primesc finanţări chiar dacă nu au respectat perioada de depunere mai sus menţionată.

În calitate de președinte PSD Diaspora am adresat o interpelare secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, cu multe luni în urmă, mai exact pe data de 26 aprilie 2011, pentru a face publică lista cu beneficiarii proiectelor finanțate de DRP pe perioada mandatului său, interpelare la care nu am primit răspuns nici până astăzi, scrie Cristian Rizea.

Din păcate, cum deja știm prea bine, așa funcționează sistemul în Romania guvernului Boc! Un guvern care nu mai are resurse pentru a mai guverna, iar noi românii, răbdare pentru a mai aștepta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel