Urmărește emisiunea live


Cristian Preda: Reţinerea Elenei Udrea era un lucru previzibil. Mă tem că în curând...

Un europarlamentar, fost membru al PMP, a comentat, miercuri, la RFI, reţinerea deputatului Elenei Udrea în dosarul Microsoft și a arătat ce consecințe va avea tot acest fapt asupra imaginii României. 

Potrivit europarlamentarului Cristian Preda, reținerea Elenei Udrea era un fapt previzibil, dar există probabilitatea ca, în curând, în fața jduecătorilor să se afle mai mult decât necesarul pentru un guvern. 

"E destul de previzibil, după ce s-a întâmplat acum două săptămâni, când a început toată această epopee, era destul de clar ce se întâmplă. E unul dintre politicienii dintr-o lungă serie care au serioase probleme cu justiţia. Mă tem că în curând vom avea mai mult decât necesarul pentru un Guvern în faţa judecătorilor, dacă nu chiar în închisoare", a declarat Cristian Preda.

Întrebat ce consecinţe va avea scandalul Udrea, europarlamentarul consideră că imaginea României nu va avea de suferit, întrucât "este un caz dintr-o serie", iar la o privire mai atentă asupra statisticii, "în curând vom fi descrişi ca ţara care a trimis mai mult de un Guvern în faţa Justiţiei, dacă nu pentru unii dintre ei chiar şi în închisoare, pentru corupţie.

Elena Udrea, reținută de DNA. Ruxandra Dragomir, mesaj emoționant

Totodată, Cristian Preda a precizat că "se ştia de altfel de mult timp că România este o ţară care are serioase probleme cu corupţia. Traian Băsescu a fost timp de zece ani cel care a garantat autonomizarea justiţiei, ieşirea ei de sub influenţa politică şi acum vedem efectele, politicienii dau socoteală, ăsta este un lucru foarte sănătos".

Cristian Preda a devenit în urma alegerilor europarlamentare din 2009, membru al Parlamentului European, fiind ales pe listele PDL, Pe 31 ianuarie 2014, a intrat în Partidul Mișcarea Populară, pe listă căruia va candida la alegerile europarlamentare, câștigând un nou mandat de europarlamentar. Ulterior, în decembrie 2014, Cristian Preda a fost exclus din PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel