Cristian Preda: Politic, comasarea alegerilor nu este o idee rea

cristian_preda
cristian_preda

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidențiale nu este din punct de vedere politic o "idee rea", însă propunerea USL privind cumulul celor două scrutine este o "solicitare de demisie" adresată președintelui Traian Băsescu, a declarat, miercuri pentru NewsIn, europarlamentarul PDL Cristian Preda.  

Întrebat cum i se pare propunerea lui Victor Ponta de a se comasa alegerile europarlamentare cu cele prezidenţiale, europarlamentarul democrat-liberal a explicat de ce consideră că ideea nu este rea, din punct de vedere politic.

,,E o problemă constituţională, este de fapt o solicitare de demisie adresată preşedintelui, pentru că altfel nu se pot organiza. Politic nu este o idee rea, pentru că este bine să avem o dezbatere despre Europa când alegem preşedintele, e bine pe de altă parte să avem o participre mai mare la europene şi dacă se fac simultan prezidenţiale, sigur participarea creşte, însă e o mare problemă constituţională", a răspuns europarlamentarul Cristian Preda,

În opinia fostului lider PDL, premierul Victor Ponta ,,face un pas înapoi" în raport cu pactul de coabitare pe care l-a semnat cu preşedintele ţării, după alegerile din 9 decembrie.

 Nu se pot organiza asemenea alegeri simultan dacă preşedintele nu îşi dă demisia, şi eu cred că asta nu mi s-a părut că a intrat în pactul coabitării pe care l-au semnat cei doi, şi anume ca preşedintele să plece mai devreme. Victor Ponta face un pas înapoi în raport cu pactul de coabitare pe care l-a semnat. Victor Ponta una semnează şi alta solicită", a fost răspunsul europarlamentarului Cristian Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel