Cristian Preda: PDL şi PNL se califică pentru a dezvolta un proiect comun

Cristian-Preda
Cristian-Preda

Eurodeputatul PDL Cristian Preda și-a declarat dezaprobarea față de opinia lui Sebastian Lăzăroiu, care vede o guvernare PSD-PDL, dar personal preferă mai degrabă o alianță PDL-PNL, şi că speră că cele două formaţiuni să dea dovadă de inteligenţă până la urmă şi să reia colaborarea.

"Trebuie reunite acele forţe de dreapta, care sunt capabile să ducă ţara către o societate liberală, către o societate cu democraţie solidă, în sensul filosofiei de centru-dreapta din Europa", a declarat Preda, la RFI. Întrebat cum i s-ar părea un nou Guvern PDL-PSD, o idee avansată insistent în ultima vreme de Sebastian Lăzăroiu, eurodeputatul şi-a manifestat dezaprobarea şi a afirmat că personal ar prefera un Guvern PDL-PNL. "Eu cred că ar fi rău, sincer vă spun, din perspectiva filosofiilor economice, pentru că văd ce înseamnă stânga în acest moment în Europa şi ea nu face decât să clameze sfârşitul capitalismului financiar. (…) Văd un efort la o guvernare de dreapta de a găsi nişte soluţii, pentru ca în continuare capitalismul să rămână soluţia de dezvoltare economică. Or aici mi se pare că PDL şi PNL se califică pentru a dezvolta un proiect comun. Bun, din raţiuni strict locale, strict domestice, o asemenea cooperare inteligentă este blocată. Eu sper totuşi că până la urmă inteligenţa îşi va spune cuvântul. Dacă inteligenţa nu-şi va spune cuvântul, sigur că vom ajunge după alegeri la tot felul de combinaţii. Dar nu cred că o alianţă PDL-PSD ar fi bună!", spune Cristian Preda.

"Eu nu cred că este vreo uşă închisă în politica românească şi ideea că preşedintele este un blocaj în această privinţă este o idee falsă", a mai declarat Preda, întrebat dacă totuşi crede că e posibilă a apropiere între PDL şi liberali.

Cristian Preda nu consideră greşit nici ca PDL să accepte poziţia de partid "minor" într-o coaliţie, dacă rezultatele slabe la alegeri determină o asemenea situaţie. "Dacă suntem la 20%, sigur că am putea să acceptăm poziţia de partid minor într-o coaliţie. Dacă ne uităm în trecut, la începutul fiecărui an electoral, nimeni nu anticipa ce urma să se întâmple după alegeri. Câţi au fost cei care anticipau o guvernare PDL-PSD în 2008? Câţi erau cei care anticipau un Guvern minoritar Adrian Năstase în 2000? Sau nu mai vorbesc de CDR în '96", a mai susţinut democrat-liberalul.

Citește și:

Lăzăroiu: O coaliţie de genul PSD-PDL şi probabil UNPR, posibilă din 2013

Află cine ripostează la profeția lui Lăzăroiu legată de o posibilă coaliție PSD-PDL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel