Cristian Preda nu mai vrea să se implice în politică

Cristian Preda
Cristian Preda

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a afirmat joi că el nu s-a schimbat, că „un partid este doar un vehicul" şi că nu se va mai implica în politica domestică decât „atunci și acolo unde pot suscita consens". El spune că nu mai vrea să facă „deliciile presei de scandal politic".

"În 2009 am decis să fac politică angajată. Am intrat într-un partid și am participat la bătălia politică înarmat cu mai multe crezuri. Le apărasem și în anii în care am fost un "spectator angajat", în presă sau în GDS, ca și atunci când am lucrat – ca expert – la MAE (secretar de stat pentru francofonie) sau cu cei doi președinți ai României care au înfrânt candidați socialiști, Constantinescu și Băsescu.

N-am ocupat vreo poziție executivă, nu mi-am dorit să fiu nici ministru, nici candidat la președinție și nu am de gând în acest moment să fac un pas în această direcție, fiindcă ar însemna să abandonez mandatul pe care m-am angajat să-l asum în următorii cinci ani.

Voi reprezenta interesele europene ale cetățenilor în Parlamentul de la Strasbourg lucrând, cum am făcut și până acum, de la 8 dimineața până la 11 noaptea. Sunt perfect conștient că am fost obiectul interesului public în România nu ca deputat european, ci atunci când am pierdut bătălii interne susținând opțiuni ultra-minoritare, atunci când am fost umilit și izolat, când am fost lăsat singur.


Mă voi strădui să nu mai fac deliciile presei de scandal politic. Voi căuta, în schimb, să explic Europa, s-o fac mai prezentă în lumea românească. În politica domestică mă voi implica doar atunci și acolo unde pot suscita consens.
Pentru că de consens e nevoie, de pildă, și acum, când avem de trecut proba prezidențialelor. Nu cred în soluția măcelului. Nici în privința adversarilor, nici – cu atât mai puțin – în privința potențialilor aliați. Civilitate și moderație – asta am putea căuta, și-n politică, și-n societate. O asemenea majoritate voi urmări. Și o voi găsi, alături de alții. Acum, în 2016, în 2019 sau mai târziu", a scris Cristian Preda pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel