Cristian Preda cheamă la boicot împotriva guvernului

cristian preda dc
cristian preda dc

Fostul prim-vicepreședinte al PDL, Cristian Preda, scrie luni pe blogul său, după numirea lui Victor Ponta în funcția de premier de către președintele Traian Băsescu, că indiferent de numele pe care noul prim-ministru le va aduce în Cabinetul său, nu trebuie colaborat cu acesta.

Numirea sau refuzarea numirii lui Victor Ponta, pentru a doua oară, în funcția de prim-ministru al României a fost, poate, una dintre mizele principale ale alegerii parlamentare. După diverse semnale că va refuza numirea lui Victor Ponta la șefia Executivului, președintele Traian Băsescu a cedat presiunilor și a respectat votul popular, care a ales că USL va da premierul. Cristian Preda, profesor de științe politice, scrie astăzi pe blogul său că numirea președintelui PSD de către șeful statului nu-l face pe primul mai bun de prim-ministru, și nu trebuie colaborat cu el. "Inevitabilă, după scorul uriaș al USL, confirmarea lui Ponta ca premier ne arată că o parte însemnată a campaniei electorale n-a avut obiect. Teama că președintele nu-l mai numește pe dottore s-a stins, după ce a dat naștere unor pasiuni aprinse. Asta nu-l face pe Ponta mai bun de premier. Nu trebuie colaborat cu el, indiferent de numele pe care le va aduce în guvern", scrie dl. Preda.

Același Cristian Preda spunea pe 29 noiembrie că "evitarea unei crize politice de amploare, precum cea din vară,” implică numirea co-președintelui USL la cârma Guvernului. Dar, o criză politică, poate nu de aceleași dimensiuni, s-ar crea, în timp, și dacă președintele Traian Băsescu va refuza cu încăpățânare coabitarea cu Victor Ponta și cabinetul său, coabitare necesară unei bune funcționări politice a statului. Liderii instituțiilor europene au punctat și ei după afișarea alegerilor parlamentare, că, pentru evitarea altor convulsii politice, pe lângă numirea lui Victor Ponta premier, este necesară și o bună comunicare între acesta și șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel