Cristian Preda: În cazul Becali, judecătorii şi-au bătut joc nu numai de fotbal, ci şi de dreptate

Cristian-Preda-300x225
Cristian-Preda-300x225

Europarlamentarul Cristian Preda acuză pe blogul personal  judecătorii că, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-l achita pe omul de afaceri George Becali în dosarul "Valiza", "şi-au bătut joc nu numai de fotbal, ci şi de dreptate".

"În ultimul deceniu, a devenit deja legitim să dispreţuieşti competiţia cumpărându-ţi locul în Liga I: şi anume atunci când s-a acceptat că o echipă care trebuia să retrogradeze poate fi menţinută în respectiva Ligă, dacă un club care urma să urce din divizia B renunţă la locul dobândit. Evident, contra unei sume consistente de bani. Acum, după decizia din cazul «valiza lui Becali», a devenit legitim ca banii unui finanţator să fie mai importanţi decât confruntarea dintre două echipe. În orice moment, nu doar în pauza dintre un sezon şi altul", precizează Cristian Preda.

În al doilea rând, europarlamentarul îşi exprimă îndoiala în legătură cu echitatea judecătorilor.

"O cutumă a lumii postcomuniste spune că, dacă faci politică, nu trebuie să comentezi vreodată decizii ale justiţiei. Judecătorii ar trebui să fie nu doar inamovibili, ci şi intuşabili. Singurii care au încălcat această regulă au fost, până acum, caraghioşii care flutură teancuri cu bani în faţa săracilor şi care au intrat în politică pentru a obţine imunitate sau politicienii corupţi care maimuţăresc adevărul. Un amestec de nedreptate şi aroganţă a inundat astfel spaţiul public. Iată de ce consider că, atunci când justiţia e părtinitoare, trebuie s-o spunem. Am în vedere cazuri precise, nu referinţe generale şi abstracte", adaugă eurodeputatul.

Cristian Preda consideră că, "în cazul Becali, judecătorii şi-au bătut joc nu numai de fotbal, ci şi de dreptate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel