Cristian Preda îl contrazice pe Iohannis: 'No way, mister president'

Mihai Ciobanu / 23 oct 2018 / 13:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Europarlamentarul Cristian Preda a avut o intervenţie în Parlamentul European în care l-a contrazis pe preşedintele Klaus Iohannis cu privire la preşedinţia pe care o va deţine România la Consiliul Uniunii Europene.

Iată ce a declarat Cristian Preda: "E o bucurie să avem aici o voce din România care apără Uniunea şi se gândeşte la viitorul ei. Acum trei săptămâni am avut o altă voce din România, cea a şefei Guvernului, care a atacat instituţiile şi a declarat făţiş că nu vrea să coopereze cu instituţiile europene. Aveţi dreptate când spuneţi că Uniunea nu trebuie să lase în urmă vreun stat membru dar cred că e la fel de adevărat să spunem că şi guvernele din statele membre să nu uite Europa, să nu o lase în urmă.

Şi, din păcate, ceea ce se întâmplă în România de doi ani încoace este tocmai acest lucru. Europa e uitată. Nu ştiu vreun guvern din numeroasele echipe propuse de PSD şi ALDE care să fi apărat vreodată Uniunea Europeană, care să vorbit despre ce înseamnă Europa în mod concret. Niciunul. Nu există un ministru care să fi făcut asta.

Dumneavoastră spuneţi că va fi o preşedinţie fructuoasă. Eu cred că nu va fi. Cu cine să apărăm Europa, domnule preşedinte? Cu Daea? Cu Andruşcă, cu Olguţa, cu Tudorel Toader? Îi vedeţi prezidând vreo reuniune a omologilor lor? 'No way, mister president'. [...] În România, securiştii corupţi apără independenţa justiţiei vorbind despre servicii secrete. Asta e realitatea, nu e un punct de vedere liberal." 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23