Cristian Preda, despre votul din PE: Leonard Orban a căzut pradă orgoliului

cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentaru PDL Cristian Preda consideră că votul negativ primit marți în Parlamentul European de către ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru funcția de membru al Curții Europene de Conturi, este eșecul acestuia, "care a căzut pradă orgoliului", dar și eșecul premierului Victor Ponta, vinovat că nu ascultă ce spun și adversarii.

Prim-vicepreședintele democrat-liberalilor, explică pe blogul personal, pentru cei "care vor să înțeleagă chestiunea, nu să-și denunțe adversarii", eșecul lui Leonard Orban de a fi ales în cadrul Curții Europene de Conturi, este de asemenea și un eșec al premierului Victor Ponta, și afirmă că, în opinia sa, ar trebui ca o altă persoană, cu "experiență privată de auditor" să fie recrutată pentru respectivul post.

"Candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea Europeană de Audit a fost respinsă de plenul PE. Fac aici doar două observaţii, care pot fi utile celor care vor să înţeleagă chestiunea, nu să-şi denunţe adversarii:

Primo: e un eşec al lui L. Orban, care a căzut pradă orgoliului, crezând că, dacă a fost comisar, e bun pentru orice post. La Curtea Europeană de Audit se caută auditori. România are numeroşi auditori cu experienţă, şi la Curtea de Conturi, dar şi în mediul privat. Personal, cred că ar fi bine să fie recrutat cineva care are experienţă privată de auditor. În România lucrează, de ani buni, cele mai mari firme din lume în domeniu, aşa că numeroşi cetăţeni români au calificare serioasă în audit", scrie Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL afirmă că votul negativ din PE reprezintă un eșec și al lui Victor Ponta, căruia îi transmite și un sfat: "Uneori, e bine să asculţi şi ce spun adversarii".

"Secundo: e vorba şi de un eşec al lui Victor Ponta. Premierul nu a înţeles că opoziţia faţă de candidatura lui Orban nu a venit doar de la PPE, ci şi de la conservatori şi liberali (inclusiv din PNL!). În plus, el a insistat să menţină candidatura lui L. Orban, în ciuda avizului negativ al comisiei de control bugetar. A sperat că o minune se va produce în plen, deşi ea era imposibilă. Eroarea lui V.Ponta e că a crezut teza – servită de colegii săi de partid din PE – potrivit căreia la mijloc ar fi vorba de un complot al PDL. Ponta nu poate depăşi viziunea care afirmă “cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Uneori, e bine să asculţi şi ce spun adversarii. Pentru asta, e nevoie însă de un dram de maturitate", constată PDL-istul, precizând, ulterior că: "România nu pierde locul din Curtea Europeană de Audit, e pur şi simplu nevoie de o propunere credibilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel