Cristian Preda, despre conflictul reprezentării la CE: E ceva grav

Cristian_Preda
Cristian_Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a susținut, miercuri la RFI, că reprezentarea României la Consiliul European a generat un conflict care tinde să devină o ”confruntare de umori”. ”E ceva grav”, a spus democrat-liberalul, considerând că ideal ar fi să existe un compromis între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta privind întrunirea din 28-29 iunie, de la Bruxelles, pentru ca regimul să nu se clatine prea tare.

"Mie mi-ar fi plăcut să existe un compromis, pentru că e vorba de reprezentarea ţării, Constituţia spune că preşedintele reprezintă statul. Dacă preşedintele decidea să-l delege pe Victor Ponta şi dacă un asemenea aranjament ar fi fost posibil, cred că toată lumea ar fi fost mulţumită. Numai că mă tem, conflictul a ieşit din formatul său instituţional şi tinde să devină o confruntare de umori", a precizat Cristian Preda, în opinia căruia obținerea unui asemenea compromis este greu de atins.

"Mi-e greu să cred (că mai poate fi obţinut un compromis-n.r.), pentru că s-a ajuns la ceva foarte grav, la sesizarea privind un conflict de natură constituţională între preşedinte şi prim-ministru. Aşa ceva a mai existat în trecut, între Călin Popescu Tăriceanu şi preşedinte. Atunci, Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a declanşat operaţiunile, el a făcut sesizarea, vă reamintesc, era vorba de numirea unor miniştri şi de dreptul preşedintelui de a interveni. Iată că pentru a doua oară în istoria noastră recentă, un asemenea conflict de natură constituţională se deschide şi evident Curtea e cea care tranşează, pentru că şi numele o spune, nu Parlamentul în acest caz poate să dea un verdict. E ceva grav, e ceva care ameninţă stabilitatea regimului şi de asta cred că ar fi bine ca pentru o clipă să ne gândim la ansamblu şi cred că toţi actorii politici ar fi bine să ia în seamă asta, să facem un mic pas înapoi, pentru ca regimul să nu se clatine prea tare", a conchis europarlamentarul PDL, Cristian Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel