Cristian Preda, de acord cu demisia lui Cezar Preda, dar la a sa... se mai gândește

cristian_preda
cristian_preda

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a declarat, marți, că "ia în calcul" o demisie a sa din funcția pe care o deține în partid, ca urmare a eșecului înregistrat de ARD la alegerile parlamentare, apreciind însă că demisia lui Cezar Preda "era firească".

Despre o eventuală demisie din funcția deținută în PDL, europarlamentarul Cristian Preda a declarat, pentru ziare.com: "Iau in calcul acest lucru, dar nu va rezolva criza prin care trecem (...) avem o soluție statutară foarte clară - organizarea unui Congres. Toți conducătorii PDL își vor depune mandatele pentru Congres", a adăugat liderul democrat-liberalul.

Potrivit europarlamentarului, analiza pe care ar presupune-o Congresul, care e trecut în statut după fiecare rundă de alegeri, nu trebuie amânată, însă trebuie evitat ca acesta să se tranforme într-o "păruială publică", să se găsească un "țap ispășitor".

"Nu se pune problema să nu ne asumăm acest esec, ar fi greșit să se încerce amânarea unui Congres, la care să facem o analiză. Toată lumea merge cu demisiile pe masă", a completat Cristian Preda.

Întrebat despre demisia altui prim-vicepreședinte PDL, Cezar Preda, eurodeputatul a răspuns că "era firesc să demisioneze, a pierdut și alegerile locale, și pe cele legislative".

Prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, a demisionat, luni, din funcțiile deținute în partid, după ce a pierdut la alegerile legislative pentru Colegiul 7, Camera Deputaților, în fața contracandidatului său din partea Uniunii Social Liberale.

”Personal mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot așa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică”, se arăta în comunicatul transmis, luni, de către Cezar Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel