Cristian Preda: Ar fi stupid să așteptăm ca PE să clarifice situația din România

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda, consideră ”un progres” intenția USL de a se prezenta în fața legislativului european în septembrie, cu un singur amendament, ca decizia programată pentru 2 august să fie anunțată în următoarele zile. ”Confuzia din ultimele săptămâni nu mai poate dura și ar fi, de altfel, stupid să așteptăm ca Parlamentul European să clarifice ceea ce unele dintre instituțiile noastre s-au străduit să facă ilizibil sau contradictoriu”, a scris, duminică, democrat-liberalul, pe blogul personal.

Ponta în fața deputaților europeni?”, se întreabă Cristian Preda, pe blog, salutând anunțul de sâmbătă al eurodeputatei susținută de PNL, Ramona Manescu, potrivit căruia USL doreste o dezbatere în fața legislativului european despre situația din România.

”E un progres”, afirmă democrat-liberalul amintind că ”pe 2 iulie, cu o zi înainte de declanșarea iureșului legislativ încheiat cu suspendarea lui Traian Băsescu, eurodeputații USL și-au convins colegii din grupurile socialist și ALDE să nu accepte propunerea PPE de a avea o dezbatere la Strasbourg despre acțiunile guvernului Ponta, de la instalare până în acea zi”, convins fiind că, dacă acea dezbatere ar fi avut loc la momentul respectiv, ”nu se ajungea la tensiunea de acum”.

Cristian Preda acuză că ”de atunci încoace, urmând o opțiune asumată de întregul USL, deputații din PE susținuti de PSD și PNL au negat că ar exista probleme cu regimul din România și au așezat orice discurs alternativ sub semnul manipulării și/sau al trădării interesului național. Ca și cum nu acțiunea autorităților e problema, ci discursul care o descrie”, consideră PDL-istul.

Amintind că premierul Victor Ponta, nu a acceptat, la începutul lunii iulie, propunerea făcută de către liderul PPE, Joseph Daul, de a se prezenta în fața Parlamentului European pentru a clarifica acțiunile guvernului, Cristian Preda salută declarația eurodeputatei Ramona Mănescu, potrivit căreia USL dorește o dezbatere în PE referitoare la situația din România, dar precizează că sesiunea de la Strasbourg va avea loc abia între 10 și 13 septembrie.

”Ar fi bine ca până în acel moment toate aspectele legale să fie clarificate. Confuzia din ultimele săptămâni nu mai poate dura și ar fi, de altfel, stupid să așteptăm ca PE să clarifice ceea ce unele dintre instituțiile noastre s-au străduit să facă ilizibil sau contradictoriu”, a scris prim-vicepreședintele PDL, Cristian Preda, care susține că rămâne optimist și speră ca ”săptămâna viitoare să ne aducă decizia care fusese programată pe 2 august”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel