Cristian Preda admiră stilul ”curtenitor” de la Chișinău față de Merkel

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda remarcă într-o postare pe blogul personal ”maniera curtenitoare, dar sobră în care autoritățile de la Chișinău” au primit vizita cancelarului german Angela Merkel, ceea ce nu va rămâne neobservat la Berlin, ”după mesajele trimise în ultimele zile de la București”.

Democrat-liberalul precizează că ”vizita de ieri a Angelei Merkel la Chișinău trebuie așezată în contextul interesului german pentru Parteneriatul Estic”.

În opinia prim-vicepreședintelui PDL,vizita cancelarului german transmite un semnal internațional privind calea pe care o va urma Moldova în perioada următoare. ”Cancelarul a reiterat ideea potrivit căreia Moldova are un viitor european și a accentuat faptul că atât liberalizarea vizelor, cât și acordul de liber schimb vizează cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Vizita va avea foarte probabil urmări în planul negocierilor din cadrul formatului 5+2. Un statut special pentru regiunea transnistreană într-o Moldovă unitară pare a fi soluția de compromis agreată de europeni”, explică Cristian Preda care susține că ar trebui urmărit și reacțiile Ucrainei și Rusiei privind acest subiect.

Cu toate acestea, democrat-liberalul consideră că autoritățile de la Berlin nu vor rămâne indiferente față de maniera ”curtenitoare” a celor de la Chișinău față de cancelarul Germaniei, comparativ cu mesajele trimise de la București și salută organizarea summit-ului PPE la București, unde Angela Mekel ar urma s-și revadă ”prietenii săi politici de la București”.

”Închei notând maniera curtenitoare, dar sobră în care autoritățile de la Chișinău au primit oaspetele de la Berlin. Berlinul va renarca, de bună seamă, contrastul dintre acest stil și mesajele trimise în ultimele zile de la București. Nu trebuie uitat că, în principiu, Angela Merkel ar urma să vină la summitul PPE de la mijlocul lui octombrie, găzduit de capitala României. Îi va putea revedea atunci și pe premierul Filat, dar și pe prietenii săi politici de la București”, a conchis Cristian Preda pe blogul personal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel