Cristian Preda a prezentat formula de succes a PDL pentru alegeri

cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul PDL,  Cristian Preda, a susţinut, sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional de Conducere, că, pentru a învinge la alegerile din decembrie sunt necesare trei lucruri: "solidari în PDL, corecţi în ARD şi necruţători cu USL", apreciind că orice fisură va costa întregul partid.

 "Venind încoace, m-am uitat la TV şi am văzut că Victor Ponta ne anunţa că s-a terminat criza politică şi m-am gândit ce înseamnă asta şi mi-am dat seama că este din nou vorba de un discurs pentru export. Declaraţia era făcută la Bruxelles şi era destinată să arate exact contrariul a ceea ce face şi spune Victor Ponta în România, la Bucureşti. Criza politică nu s-a încheiat şi nu se va încheia câtă vreme Victor Ponta este la Guvern. Noi am cerut coabitate, criza politică nu se va încheia până când Victor Ponta nu va pleca de la Palatul Victoria pentru că, de fapt, coabitare cu forţa nu se poate. Noi am avut răbdare, i-am invitat pe cei care alcătuiesc astăzi majoritatea la o cooperare decentă în interesul României", a spus Cristian Preda.

 "Este clar că singurul interes al Uniunii Social – Liberale este acela de a acapara instituţiile şi de a guverna în dispreţul celor care astăzi nu sunt încolonaţi în această formaţiune. Pentru USL, coabitare înseamnă fie suspendare, fie război. (...)USL ne-a arătat că nu poate coabita, vrea război, război va avea”, a adăuga Cristian Preda.

 El a subliniat că Alianţa România Dreaptă, care s-a lansat oficial sâmbătă, trebuie să îşi propună un obiectiv electoral ambiţios, să facem 30% din mandate.

 Prim-vicepreşedintele PDL a subliniat că formula de succes pentru alegerile parlamentare presupune trei lucruri: "solidari în PDL, corecţi în ARD şi necruţători în USL”.

 "Pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de foarte multe lucruri. Trei lucruri sunt, însă, importante. Cred că primul lucru care este necesar priveşte relaţia noastră în interiorul partidului şi cred că aici cuvântul-cheie este solidaritatea. Mi s-ar părea sinucigaş în acest moment ca la nivelul organizaţiilor să înceapă dispute, să înceapă răfuieli. În acest moment, orice fisură în solidaritatea organizaţiilor ne va costa pe toţi. (...) Al doilea lucru de care este nevoie priveşte relaţia cu aliaţii nostri. Am ales această cale şi cred că în această privinţă trebuie să fim corecţi, cred că nu vom avea sorţi de îzbândă dacă nu vom avea drept reper esenţial corectitudinea. Va trebui să fim corecţi în ceea ce priveşte stabilirea candidaturilor, va fi nevoie să fim corecţi în ceea ce priveşte competiţia politică pe care o avem angajată cu USL. (...) Pentru asta e nevoie de corectitudine. Al treilea lucru priveşte relaţia noastră cu USL. Vor război, război vor avea. De aceea, trebuie să fim necruţători cu ei. Formula de succes este: solidari în PDL, corecţi în ARD şi necruţători cu USL”, a conchis Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel