Urmărește emisiunea live


Cristian Preda a jignit-o pe jurnalista Liliana Ruse

Europarlamentarul Cristian Preda a jignit-o în repetate rânduri pe Liliana Ruse, în cadrul unei emisiuni moderate de jurnalistă, luni seară, la România Tv. Preda, care deschide lista Partidului Mișcarea Populară la euroalegerile din 25 mai, a preferat să răspundă la întrebările Lilianei Ruse spunându-i acesteia că are o retorică "ceaușistă" și că încearcă s-o facă să înțeleagă în ce "orizont intelectual viețuiește". Deși jurnalistul Cătălin Striblea a intervenit pentru a-i atrage atenția europarlamentarului cu privire la comportamentul său deplasat, Preda a continuat jignirile.

Liliana Ruse l-a întrebat pe Cristian Preda (PMP) dacă se "delimitează" de afirmațiile Elenei Băsescu (PMP) referitoare la Theodor Stolojan (PDL), despre care mezina președintelui a declarat că "în loc să se retragă la pensie, îşi mai doreşte un loc călduţ în Parlamentul European".

Ruse: Nu v-am auzit o dată spunând în emisiunea asta că dezavuați declarația.

Preda: Dar poate vreau să folosesc alți termeni decât dvs. Bagajul dvs, de altfel, tinde să fie limitat foarte tare. Dacă îmi dați voie să folosesc un vocabular ceva mai elaborat, vă explic. Și începusem, tocmai înainte de a interveni dl Stolojan, pe care îl salut respectuos, să vă spun că avem noi înșine pe listă o persoană în vârstă. Un investitor de origine germană, un sas care face de 20 de ani afaceri la Cluj, dl Wotsch. E departe de noi orice idee de a discrimina pe teme de vârstă.

Ruse: Este o întrebare punctuală pe care v-a pus-o și la care nu ați răspuns. Dacă vă delimitați sau nu de aceste afirmații.

Preda: Când o să învățați dvs să vă exprimați politicos la adresa mea, am să vă răspund. Asta cu delimitarea vine dintr-o retorică ceaușistă pe care nu știu de unde o aveți, pentru că dvs sunteți foarte tânără.

Ruse: Asta e întrebarea pe care v-o pune și dl Stolojan...

Preda: Delimitarea este limbajul de anii '50 (...) Sunteți cu picioarele înrădăcinate puternic în retorica anilor '50

Ruse: D-le Preda, dvs aveți o problemă cu trecutul.

Preda: Nu, vă pun la punct pentru că nu respectați invitații pe care îi chemați!

Ruse: Nu sunteți în postura de a mă pune la punct!

Preda: Dvs credeți că eu vin aici să-mi dați dvs lecții, dna Ruse?

Cătălin Striblea, care modera emisiunea împreună cu Liliana Ruse, i-a atras atenția lui Preda că de câteva minute o jignește repetat pe Liliana Ruse.

"Nu, am încercat s-o ajut, să înțeleagă în ce orizont intelectual viețuiește", a continuat Preda. "Și jigniți în continuare", a intervenit din nou Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel