Cristian Popescu Piedone nu poate candida. Decizie definitivă

Instanța a decis definitiv că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu mai poate candida pentru încă un mandat. 

Tribunalul a respins apelul lui Piedone şi a menţinut decizia luată miercuri de Judecătoria Sectorului 4, instanţă care admisese mai multe contestaţii depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv şi de avocatul Gheorghe Piperea împotriva participării lui Piedone la alegerile pentru funcţia de primar al sectorului 4.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au arătat în motivare că au respins candidatura lui Piedone nu pentru că ar fi existat nereguli în listele de susţinători, ci pentru că propunerea de candidatură a fost aprobată în mod greşit de organizaţia sectorului 4 a Partidului Puterii Umaniste, şi nu de organizaţia municipiului Bucureşti a acestui partid, aşa cum prevede legea electorală. Judecătorii susţin că Piedone nu a nerespectat dispoziţiile art.47 alin. (1) din Legea 115/2015, care prevăd că propunerile de candidaţi se fac în scris, în două exemplare originale şi două copii, de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, "sub semnătura conducerii organizaţiilor judeţene ale acestora şi pe baza listei susţinătorilor". Concret, Piedone a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, astfel că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în statutul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), disponibil pe pagina online a formaţiunii.

[citeste si]    

Astfel, conform art. 27 alin. (4) din statutul Partidului Puterii Umaniste, totalitatea filialelor locale dintr-un judeţ şi din municipiul Bucureşti se constituie în Filiala Judeţeană. Filiala Municipiului Bucureşti are statut de Filială Judeţeană, filialele sectoarelor municipiului Bucureşti având statut de Filiale Locale.

"Aşadar, analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), domnul Mititelu Cristinel Vlad, fiind aplicată ştampila Filialei sectorului 4 Bucureşti a partidului, şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti condusă de domnul Alfred Laurenţiu Antonio Mihai, în calitatea sa de conducător al Filialei municipale care să îşi fi asumat în numele partidului propunerea de candidatură a intimatului. Prin urmare, instanţa reţine că prin încălcarea normei imperative prevăzute de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 propunerea de candidatură este nelegală, nefiind formulată de structura partidului expres prevăzută de lege. În măsura în care intimatul a candidat la funcţia de primar din partea unui partid politic, propunerea de candidatură care însoţea dosarul electoral trebuia să provină de la conducerea filialei anterior arătate, propunere depusă în termenul prevăzut de lege pentru depunerea candidaturilor, nefiind suficientă propunerea provenită de la o filială locală a partidului, în speţă filiala de sector. În lumina celor expuse, constatând că nu au fost respectate dispoziţiile prevăzute de lege privind candidatura intimatului, instanţa va admite contestaţiile şi va respinge candidatura intimatului", se arată în motivarea instanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel