Cristian Pârvulescu: "Băsescu aplică modelul Sarkozy". Detaliul care îi prevestește EȘECUL-Exclusiv

Traian Băsescu este unic candidat pentru președinția Mișcarea Populară. Congresul a schimbat, sâmbătă, numele partidului din care a exclus "P"-ul. "Partidul Mișcarea Populară" s-a transformat în "Mișcarea Populară". 

"Este o schimbare de denumire, dar vrea să sugereze faptul că nu este vorba despre un simplu partid, ci de o organizație largă, deschisă, asta sugerează ideea de mișcare. De fapt, nici nu e o noutate, pentru că în alte țări există formula asta, mai ales că ideea de partid poate să fie perimată. Nu știu dacă e o apropiere de electorat, cât o orientare mult mai largă, care va fi înregistrată în continuare ca partid. Deci din punct de vedere juridic, rămâne partid, dar se va denumi 'Mișcarea Populară', pentru a fi un simbol al locului în care se adună", a spus politologul Cristian Pârvulescu, pentru dcnews.ro. Analistul politic a adăugat: "Deși, mă rog, după ultimele declarații ale lui Traian Băsescu, cred că suna mai bine mișcarea populistă". 

Modelul Sarkozy. Piedicile lui Băsescu

Cristian Pârvulescu a subliniat că influența pe care Traian Băsescu o mai poate avea pe scena politică "depinde foarte mult de climatul politic, nu de Traian Băsescu". Politologul a precizat că "toate schimbările arată că este o încercare de ceasul al doisprecelea- pentru că alegerile locale sunt peste opt luni- de a câștiga măcar alegătorii lui Traian Băsescu. Problema, însă, la alegerile locale, când prezența este redusă, rămâne numărul de primari, ori numărul de primari de care beneficiază Mișcarea Populară este foarte redusă, pentru că primarii reușeșc să se reproducă, probabil o să vorbim de o rată de schimbare a primarilor care vor mai candida la propria lor succesiune de peste 90%. Această neobișnuită formulă, pentru că, mă rog, nu e obișnuit ca un fost președinte de stat să devină un președinte de partid, nu e obișnuit, dar uitați-vă la Sarkozy, el a revenit în fruntea partidului în Franța, care, apropo, el se numea 'mișcare' înainte, dar acum s-a schimbat, se numește pur și simplu 'republicanii'". Politologul a subliniat că "problema este că, spre deosebire de Sarkozy, Traian Băsescu nu beneficiază de o mașinărie politică foarte importantă. Mișcarea pentru Unitate Populară era un partid puternic, bine construit la nivel teritorial, cu număr mare de aleși. PMP, Mișcarea Populară mai nou, este un partid mic, cu un număr redus de aderenți. Nu știu dacă se vor putea face minuni, dar încercarea este aceea de a-l pune pe traiectorie, de a avea un număr de aleși, de a obține un procent cel puțin egal, dacă nu mai mare, decât cel pe care l-a obținut la prezidențiale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel