EXCLUSIV  Cristian Pârvan, soluție pentru construirea de autostrăzi: În Muntenegru, proiect fantastic

autostrazi
autostrazi

Cristian Pârvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, a afirmat, într-un interviu acordat DCNews, că în România, lipsa autostrăzilor nu are legătură cu lipsa banilor. 

Construcția autostrăzilor în România este un subiect despe care se vorbește de mulți ani de zile. Cristian Pârvan, președintele PIAROM, susține că lipsa lor nu are legătură cu banii și explică modul în care Muntenegru, o țară foarte mică, a reușit să demareze un proiect care ar putea fi un model de preluat și în România. "Citeam recent, apropo de disputa noastră cu construcții, cu infrastructură, cu constructorii care nu găsesc locuri de muncă, Muntelegru, o țară cu 600.000 de locuitori,(...) și-a propus un proiect fantastic de autostradă care să lege Marea Adriatică de capitala Serbiei, 150-160 de kilometri. Acolo se punea probelma cum finanțează...îndatorare, să aștepte fonduri europene...dar va fi primită în UE peste 10-15 ani (...) Cine construiește? Construiește o companie chieză și care a adus 3500 de chinezi care fac aceste lucrări de infrastructură de complexitate. Cine a fost în Muntenegru și în zona aceea știe cum arată munții și cum arată provocarea să faci autostradă. Noi vorbim de amărâta asta de Pitești - Sibiu de parcă am face proiecte pe lună. Ceea ce fac ăia în Muntenegru, pur și simplu, este greu de imaginat. Iată că au adus 3500 de chinezi care le contruiesc autostradă, dacă vor avea bani, dacă nu vor avea bani, să vedem. Deocamdată chinezii le-au dat și ei niște bani, au mai luat împrumuturi, așa cum se comentează, până la urmă se va termina, nu se știe când și cum, dar o sute și ceva de kilometri înțelegeam că e undeva la un miliard și jumpătate de euro, asta apropo și de costul pe kilometru" a declarat Cristian Pârvan.

"Nu mai avem oameni competenți"

În privința României, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România susține că una dintre probleme este lipsa oamenilor competenți și cinstiți." Incapacitatea de a produce proiecte. Nu mai avem oameni competenți și corecți și cinstiți. Dacă ai bani, în principiu, nu mai poate fi vorba de altceva decât de competență. (...) Toată lumea acuză că nu există bani, nu? Nu! Aici nu avem competență. S-a deteriorat grav calitatea oamenilor care sunt puși să răspundă de asemenea proiecte și care de fapt nu răspund cu nimic. Ați văzut pe cineva de la Compania Națională de Drumuri că răspunde cu ceva, pe la căi ferate? (...) Ce răspundere au acești oameni sau guvernele care i-au propus sau i-au susținut?" a mai spus Pârvan la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel