EXCLUSIV  Cristian Pârvan: Forţa de muncă din străinătate, un instrument cheie

Cristian Pârvan, președintele PIAROM, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre soluţia aducerii de forţă de muncă din afară în domeniile în care economia românească înregistrează un deficit.

Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, printre altele, despre varianta aducerii de forţă de muncă din străinătate, în domeniile în care România este deficitară.

"În anii 2007-2008 a fost un puseu, o cerere de forţă de muncă şi o încercare de a nu se accepta forţă de muncă din afară. A urmat, apoi, criza şi nu a mai fost cazul iar acum s-au reluat acţiunile din interesul mediului de afaceri de a aduce forţă de muncă din afara Uniunii Europene, nemaigăsind în România forţa de muncă necesară.

Din păcate, cu toate promisiunile, cu toate materialele şi argumentele aduse, nu s-a reuşit să se folosească un instrument folosit de mulţi: de exemplu, există rapoarte în Germania care arată beneficiile pe care le-a obţinut Germania aducând atâţi emigranţi. Există, în ţările în care se fac astfel de analize, analize cinice, dure, neplăcute, care arată clar că, pentru a contracara efectele îmbătrânirii sau plecării populaţiei din ţara respectivă, una dintre căi este aducerea de forţă de muncă din afară", a declarat Cristian Pârvan.

Urmăreşte declaraţiile lui Cristian Pârvan, aici:

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel