EXCLUSIV  Criză în România. Cristian Pârvan: Este o greşeală enormă

Cristian Pârvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, a afirmat, într-un interviu acordat DCNews, că în România, se pun piedici în calea celor care vor să aducă forţă de muncă din străinătate.

Numeroase reguli şi regulamente impuse de legislaţia în vigoare stau în calea firmelor care au nevoie şi vor să aducă forţă de muncă din străinătate. Reguli care, în opinia lui Cristian Pârvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, sunt adevărate bariere pentru antreprenori.

„De ani de zile noi avem doar 10.000 de permise de muncă, incluzându-i aici şi pe cei care le reînnoiesc  - pentru că, în general, se dau pe un an – şi suntem acuzaţi că nu folosim vreo 2.000 de permise. Aici intevin următoarele bariere: numărul şi, apoi, o prevedere greu de calificat şi anume să aibă salariul mediu.

Într-o ţară în care îţi plăteşti cetăţenii la salariul minim, pentru străini tu vrei salariul mediu. Este încă o piedică pusă. Apoi, nicăieri în lume nu intră, în această educaţie, Ministerul Educaţiei: deci dacă vrei să iei o bonă, trebuie să-i echivalezi studiile la minister.De ce

Dacă mediul privat îşi aduce forţă de muncă […] cu eforturi financiare legate de transport, garanţii, locuinţă, un antreprenor ar face aceste eforturi pentru a-şi aduce o forţă de muncă necompetitivă? Trebuie să vină Ministerul Educaţiei ca să echivaleze diplome? S-au pus tot felul de bariere nejustificate tocmai în încercarea de a spune că noi nu avem nevoie de forţă de muncă din afară, ceea ce este o greşeală„, explică Cristian Pârvan.

Urmăreşte declaraţiile lui Cristian Pârvan, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel