Cristian Jura, ales în Divizia Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne

Juristul Cristian Jura a fost ales în Divizia Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, cea care va judeca de acum înainte toate cazurile de dopaj la nivel internaţional.

'Divizia Antidoping este formată din 40 de jurişti la nivel mondial, iar eu voi fi unul dintre aceştia. Membrii acestei divizii vor judeca toate cazurile de dopaj care vor ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Iar primele de care se va ocupa Divizia sunt cele de la Jocurile Olimpice de la Londra. Tehnologia a avansat foarte mult şi acum se pot reanaliza probe din 2012, pentru că acestea sunt valabile 10 ani', a declarat Cristian Jura pentru AGERPRES.

'TAS a decis să înfiinţeze o divizie specială pentru doping din cauza numeroaselor cazuri care apar. Astfel s-a considerat că este nevoie arbitri specializaţi în acest domeniu. Pentru mine este o mare onoare să fac parte din Divizia Antidoping a Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu atât mai mult cu cât lupta antidoping de la noi din ţară a trecut în ultima perioadă prin momente destul de delicate', a adăugat juristul. Arbitru în cadrul curţii de la Lausanne din 2012, Cristian Jura a fost ales totodată şi în rolul de judecător unic la TAS. 'Eu am fost ales tot acum şi pe o sublistă a curţii de arbitraj, o sublistă cu judecători unici. Pentru că la TAS cazurile sunt judecate fie de completuri de trei arbitri, fie de arbitrul unic.

De acum eu voi fi şi judecător unic', a precizat Jura. În 2018, juristul Cristian Jura a făcut parte din comisia ad-hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care a judecat litigiile pe parcursul desfăşurării Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel