Cristian Diaconescu se bagă în seamă: Declaraţia lui Ponta despre Băsescu este infernală

Fost coleg de partid în PSD cu Victor Ponta, Cristian Diaconescu a ales în urmă cu câțiva ani să treacă în tabăra lui Traian Băsescu. Aflat printre sfetnicii  locatarului  de la Cotroceni, Cristian Diaconescu a spus la RFI că  declaraţia premierului Victor Ponta despre dosarele preşedintelui Traian Băsescu este "infernală".

Preşedintele Traian Băsescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar "vreun inculpat", dacă va fi cazul, deoarece îi va expira imunitatea, a declarat Victor Ponta la România TV.

Cristian Diaconescu spune că se aşteaptă la "absolut orice" din partea premierului: "Sunt două variante, n-am de unde să ştiu detalii: fie este o construcţie care se pregăteşte din timp şi pe care imprudent Ponta o anunţă deja, fie este o simplă aiureală, pe care sincer să fiu, n-aş comenta-o, ca multe altele. Având în vedere dezvoltările din ultimele zile, fiţi sigur că ne putem aştepta la absolut orice".

 Consilierul prezidenţial crede că declaraţiile premierului Ponta sunt "infernale": "Din poziţia domniei sale, ceea ce spune este infernal! Să fim raţionali, credeţi că orice cetăţean în ţara asta poate fi anunţat anticipat de un factor politic cu ceva forţă în ţară în legătură cu o prezumtivă inculpare la un moment dat? Vi se pare normal să trăieşti într-o astfel de ţară?".

Consilierul Diaconescu a sărit în apărarea lui Traian Băsescu, după ce Victor Ponta a declarat, la RTV,  că președintele României nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar "vreun inculpat".

"Nu o să mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justiţiei, nu a mea. A avut imunitate în aceşti zece ani. Dacă vor fi lucruri pe care justiţia le cercetează, sigur că domnia sa trebuie să dea socoteală. Îi încetează imunitatea care l-a salvat de Casa Mihăleanu, de Flotă, de toate afacerile şi pe care, probabil, ar invoca-o şi în cazul acesta al terenurilor din Călăraşi", declară şeful Guvernului, care precizează că nu se referă la lucruri concrete, întrucât spre deosebire de preşedinte, el nu cunoaşte lucruri din dosare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel