Cristian Diaconescu (PMP), despre colaborarea cu PNL: Nu a mai dat niciun semn. Pentru un tango e nevoie de doi

Sursa foto: Facebook PMP
Sursa foto: Facebook PMP

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit despre o posibilă colaborare cu PNL.

Cristian Diaconescu spune că discuția cu PNL, legată de o colaborare politică, nu mai este de actualitate, scrie alba24.ro. Potrivit unor informații apărute în spațiul public, a fost vorba inclusiv de o fuziune prin absorbție, însă acest lucru a fost negat de reprezentanții partidului. 

”Din punctul de vedere al dialogului cu Partidul Național Liberal, nu ne aflăm în nici un stadiu evolutiv (…). Partidul Național Liberal nu a mai dat nici un semn din această perspectivă și considerăm că în contextul actual nu mai este de actualitate această discuție. Nu a existat și nu va exista cel puțin în mandatul meu, pentru că nu am din partea congresului PMP un mandat în acest sens, nici un fel de intenție, așteptare sau proiect care ar avea drept consecințe dispariția Partidului Mișcarea Populară.

Indiferent cu cine dialogăm, eu sunt dispus să dialoghez, evident, este natural, este normal până la urmă, discutăm de problemele pe care dreapta românească și aici societatea românească este prima care ne îndeamnă să avem un dialog din acest punct de vedere, dar, cum se spune în diplomație, pentru un tango e nevoie de doi” a declarat Cristian Diaconescu.

"Este exclusă o alianţă cu PSD"

O alianţă a PMP cu PSD este exclusă, iar USR nu a contactat partidul nici măcar pentru a-i da bună ziua, a declarat preşedintele formaţiunii, Cristian Diaconescu, transmite Agerpres.

"O să vă spun raţiunile pentru care împreună cu cei de la PNL am pus bazele unui dialog în ideea de a ne coordona. Să privim la scena politică. Sunt 2.200 de aleşi locali ai PMP şi cam 50 de primari. Aceşti oameni, există aşteptări ca ei să promoveze o serie de politici publice, investiţii, în zonele în care au fost aleşi. Este clar că atitudinea faţă de cei din aceeaşi familie politică de dreapta reprezintă o întrebare permanentă pe care dânşii o primesc şi întreabă şi ei la centru. PMP încotro? La dreapta şi, în orice caz, nu la stânga. (...) Este exclusă o alianţă cu PSD.", a explicat Diaconescu, la o emisiune difuzată duminică la Prima Tv.

Citește AICI mai multe.

Cristian Diaconescu: Zece măsuri urgente ce trebuie luate de noul Guvern

"Cabinetul Ciucă va avea responsabilitatea să răspundă imediat doleanțelor românilor, care s-au săturat deja de jocul politic dus, de luni de zile, de partidele parlamentare. De aceea, imediat, văzut cu drepturi depline, Guvernul trebuie să întocmească un set de acte normative pentru demararea PNRR și deblocarea finanțării prioritare a sănătății, a domeniului social, a educației, a zonei energetice, a IMM-urilor", a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Astfel, potrivit PMP, noua putere trebuie să hotărască:

1. Realizarea unui Pact Național pentru implementarea PNRR

2. Finanțarea rapidă a testării elevilor pentru deschiderea tuturor școlilor în format fizic

3. Reluarea campaniei de vaccinare și clarificarea urgentă, în coaliție, a formei de adoptare a certificatul verde

4. Pregătirea intensă pentru valului 5 al pandemiei, anunțat deja de specialiști

5. Adoptarea de urgență, în Parlament, a noii legi a off-shore, pentru deblocarea campaniei de exploatare a gazelor din Marea Neagră

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel