Cristian Diaconescu: amanet politic sau PNL+0=PNL?

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu a comentat cel mai important eveniment care a avut loc sâmbătă: Congresul PNL.

VEZI ȘI: Ioan Ghișe, despre plecarea din PNL. "Cred că s-a făcut o greșeală"

Cristian Diaconescu se întreabă dacă PDL nu a contat deloc, întrucât rezultă că PNL+0=PNL. El a făcut referire la anunțul lui Klaus Iohannis, potrivit căruia, formațiunea care va rezulta în urma fuziunii se va numi PNL.

"Viața politică românescă se simplifică fără a se limpezi. Două partide din spectrul de dreapta își autodistrug identitatea, iar unul dintre acestea acceptă că valoarea sa politica efectiv= – simbolistică și chiar semantică este zero; PNL+PDL=PNL – această simplă socoteală de școală primară ne arată ca PNL + PDL = PNL, dacă și numai dacă acceptăm toți ca PDL = 0.

VEZI ȘI: Mircea Geoană, verdict sumbru despre alianța PNL-PDL

PDL face un gest care în cifre absolute va produce o divizare și mai accentuată a spectrului de dreapta – dacă numai 8 (opt) organizații PDL din țară își doresc fuziunea cu PNL prin dispariția fizică a PDL, atunci este natural ca restul, sau marea majoritate a organizațiilor din fostul partid al lui Traian Băsescu să se orienteze către formațiunea care reprezintă mai fidel crezul lor politic și optica lor de a face politică în România", a scris Cristian Preda pe blogul personal.

De asemenea, prezidențiabilul PMP a lansat și o invitație pentru cei din PDL.

"Folosesc acest prilej pentru a le spune acestor oameni că îi așteptăm în rândurile Partidului Mișcarea Populară și că experiența lor politică le este public recunoscută aici și le va fi valorizată într-o construcție nouă și modernă.

Pentru aceia care vor alege însa calea disoluției într-un partid cu care nu au nimic în comun, îmi pare sincer rău – vor fi cei veniți "dupa stabilirea regulilor", mult după cristalizarea ierarhiilor în PNL și prea târziu pentru a mai reprezenta ceva acolo", a punctat Cristian Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel