Cristian David, fost ministru PNL, adus cu mandat la DNA

Cristian David, fost ministru de Interne și fost ministru al Românilor de Pretutindeni, a fost adus cu mandat, miercuri dimineață, la Direcția Națională Anticorupție. Deocamdată nu este clar dacă David este audiat în dosarul privind justificarea averii, în cel privind spălarea de bani sau are calitatea de suspect într-un nou dosar.

UPDATE: Procurorii DNA l-au chemat pe fostul ministru al Internelor la DNA pentru a-i aduce la cunoştinţă că este urmărit pentru luare de mită, după ce ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni, în 2007, la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în cazul unui teren de 15 hectare, potrivit Mediafax.

Cristian David este cercetat într-un dosar în care procurorii îl suspectează că a primit mită 500.000 de euro.

Faptele cu care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată în cursul anului 2014 constau în aceea că ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Două dosare penale pe numele lui Cristian David

Procurorii DNA anunțau la 5 martie anul trecut că David, fost ministru de Interne în cabinetul Tăriceanu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, potrivit unui comunicat de presă. Dosarul vizează modul în care Cristian David a încercat să justifice 60.000 de euro din declarația de avere.

În acelaşi dosar, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de mama fostului ministru, Georgiana Dumitrescu. Aceasta este acuzată de uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale.

Procurorii susţin că „în cauză există date şi probe din care rezultă indicii potrivit cărora Georgiana Dumitrescu a acceptat încheierea unui antecontract de vânzare – cumpărare a unui imobil situat în oraşul Azuga, iar ulterior, a unui contract de vânzare – cumpărare încheiat în formă autentică la data de 30 august 2013, ambele cu conţinut nereal şi destinate folosirii, de către fiul său Cristian David, cu titlu de documente justificative în procedura de evaluare a averii sale, aflată pe rolul ANI, cu consecinţa exonerării acestuia de răspundere patrimonială".

Știre în curs de actualizare


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel