Cristian China Birta (Chinezu): 10 lei pe semnătură pentru demiterea lui Robert Negoiță

Bloggerul Cristian China Birta, cunoscut drept Chinezu, a scris, pe blogul său, o informație ce ar putea dinamita scena politică, dar și așa-numitele "grupuri civice". 

Chinezu scrie că a mers să-și bea cafeaua la crâșma din cartierul său, locul unde se ia pulsul împrejurimilor, unde se află ultimele "bârfe".  Celebrul blogger a continuat: "Știrea zilei era că 'au venit unii şi ne-au dat câte 10 lei dacă semnăm că vrem să îl dăm jos pe Negoiţă'. Adică pe primarul Sectorului 3.  Eu făceam pe prostul: 'păi nu e în regulă, măh, să îţi dea bani pentru aşa ceva, trebuie să vină din suflet, din conştiinţă să faci aşa ceva'. Răspunsurile au fost diverse. De la 'lasă, măh, că banii ăia îi dădeau altora, mai bine că am băut noi bere de ei, hă, hă' la 'merită să fie dat jos ăla, care-i problema dacă am băut şi o ţuică pe treaba asta?!', trecând prin 'eu nu am luat banii, le-am zis să îi dea la bar, să facă cinste băieţilor; dar am semnat, de ce să nu semnez?'". 

Bloggerul Chinezu precizează că nimeni nu a știut să spună cine erau cei care au dat banii, nefiind interesați de amănunt. 

Pe Facebook există un event numit "Cetățenii Sectorului 3 cer demiterea primarului Robert Negoiță". Ei vor ca prin referendum să fie demis Robert Negoiță. Pentru a se ajunge la referendum 25% din locuitorii Sectorului 3 trebuie să o solicite în scris, adică aproximativ 100.000 de cetățeni. Dacă informația este adevărată și cel puțin 50% dintre semnatari ar primi 10 lei, asta ar însemna 500.000 de lei.

Grupul civic "Cetățean Sector 3", care și-a asumat acțiunea de stângere de semnături, a transmis, în urma postării lui Cristian China Birta, că respinge orice "tentativă de intoxicare", precizând că nu a făcut astfel de demersuri și nici nu va face. Bloggerul este "invitat" să depună plângere la poliție pentru "acuzațiile total nefondate". 

În 20 ianuarie, pe pagina evenimentului se preciza că au fost strânse 3.000 de semnături. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel